Fenerbahçe'de 3 yabancı daha yolcu

Fenerbahçe'de 3 yabancı daha yolcu

Fenerbahçe, kadrodaki yabancı futbolcularıyla yollarını tek tek ayırıyor.

Emenike ile Güiza'nın ardından Andre Santos'u da Arsenal'e gönderen Sarı-Lacivertlilerin, Niang, Dia ve Stoch'a gelen teklifleri değerlendirmeye aldığı öğrenildi.

UEFA'nın isteği üzerine Futbol Federasyonu tarafından Şampiyonlar Ligi'nden men edilen Fenerbahçe'de yaprak dökümü sürüyor. Daha önce Emenike'yi Spartak Moskova'ya, Güiza'yı Getafe'ye ve Lugano'yu da Paris Saint Germain'e satan Sarı-Lacivertliler, son olarak Brezilyalı futbolcusu Andre Santos için Arsenal ile anlaştı. Brezilya Milli Takımı'nın da değişmez isimleri arasında yer alan tecrübeli oyuncuyu 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Londra ekibine gönderen Fenerbahçe'nin birkaç gün içinde Mamadou Niang, Issiar Dia ile Miroslav Stoch gibi yabancılarıyla da yollarını ayırabileceği öğrenildi. 2 ay sonra çocuğu doğacak olan Andre Santos'un şimdiye kadar gitmeye çok sıcak bakmadığı, ama kulübün ekonomik darboğazdan çıkmak amacıyla Brezilyalı kanat oyuncusunu ikna ettiği bildirildi.

Dün sabah saatlerinde Arsenal ile sözleşme imzalamak üzere İngiltere'ye giden Andre Santos, havaalanında yaptığı açıklamada ilginç ifadeler kullandı. Teknik Direktör Aykut Kocaman ile ilk başta birbirlerini pek anlayamadıklarını itiraf eden 28 yaşındaki futbolcu, şunları kaydetti: "Aykut hocanın Fenerbahçe'de bundan sonra başarılı sezonlar geçireceğine yürekten inanıyorum. Giderken kulübüme para kazandırmak mutluluk verici. Açıkçası Arsenal benim için de sürpriz oldu. Özellikle İspanya'yı istiyordum. Fakat son bir haftada olaylar böyle gelişti. Uğur Boral ile Caner Erkin kaliteli isimler. Benim mevkiimde ikisi de başarıyla mücadele edecekti. Bu açıdan gözüm arkada kalmayacak."

Yobo'nun bonservisini almaktan vazgeçen Fenerbahçe, Andre Santos'un ardından Niang, Dia ve Stoch'u da gönderirse kadroda yabancılardan sadece Alex, Bilica ile Cristian kalacak. Stoch için Rus takımları Rubin Kazan ve Zenit'in devrede olduğu, iki kulübün de 6'şar milyon Euro'luk teklif sunduğu öne sürülüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nden Al Ain takımıyla bonservisi konusunda anlaşmaya varıldığı belirtilen Niang'ın da 7 milyon Euro bedelle satılacağı konuşuluyor. Fransız ekip Lille ise Dia için 6 milyon Euro veriyor. Bu arada, Birleşik Fenerbahçeliler Vakfı Başkanı Aziz Yılmaz, önümüzdeki ay yapılacak kongre gündemine bir madde daha konulması suretiyle, ceza almış eski yöneticilere affın gündeme gelmesi önerisinde bulundu. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.