Fenerbahçe'den yeni transfer

Fenerbahçe'den yeni transfer

Sarı-lacivertli kulüp Nancy'de forma giyen Issiar Dia'yı renklerine kattı. Senegal asıllı Fransız futbolcu ile 4 yıllığına anlaşma sağlandı.

F.BAHÇE'DEN TRANSFER!

Fenerbahçe Miroslav Stoch transferinden sonra ikinci yabancı transferini gerçekleştirdi.

Sarı-lacivertli kulüp Nancy'de forma giyen Issiar Dia'yı renklerine kattı. .

Sarı-lacivertli kulüpten gece saatlerinde şu açıklama yapıldı:

"Fenerbahçemiz AS Nancy’de forma giyen Issiar Dia’yı renklerine kattı.  Kulübümüz Senegal asıllı Fransız sağ kanat oyuncusu ile 4 yıllığına anlaşma sağladı.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ"

Dia kimdir?

Fransa Ligi'ne (Ligue 1) son olarak Nancy forması giyen 1.65 boyundaki Dia, futbol kariyerine Montrouge FC 92'de başladı. Daha sonra Boulogne ve Clairefontaine takımlarından görev yapan 23 yaşındaki kanat oyuncusu, 2003-2004 sezonunda Amiens'e transfer oldu.

Amiens'te ortaya koyduğu oyunla 2004 yılında A takıma da yükselen Dia, burada oynadığı 45 maçta 8 gole imza attı. 2006 yılında Nancy ile kariyerinde yeni bir sayfa açan Dia, Nancy'de 4 sezon görev yaptı ve 97 maçta 13 kez rakip ağları havalandırdı.

2004-2005 yılında Fransa U-18 takımı formasını giyen Dia, Horozlar'ın U-19 Milli Takımı'nda ise 11 kez görev yapıp 2 gol kaydetti. Daha sonra U-21'de 3 kez görev yapıp gol atma başarısı gösteremeyen 1,65 boyundaki oyuncu, 2008 yılında ise Senegal için ter dökeceğini belirtmişti.

Senegal Milli Takımı ile 6 maçta 1 gole imza atan Dia, bundan böyle Fenerbahçe forması giyecek. Hem kanatlarda oynayabilen hem de yeri geldiğinde forvette görev yapabilen Dia, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Aykut Kocaman'ın da ifade ettiği gibi, oyunu çok yönlü oynayabilmesi ile dikkat çekiyor.


sporx

Etiketler :