Fener'de Mancini süprizi

Fener'de Mancini süprizi

Aziz Yıldırım, 'transfer yok' dese de, kurmayları bastırıyor. Fenerbahçe Başkanı, “Bu ekibin yüzde 80 kapasiteye çıkması, şampiyonluğa yeter” derken, yöneticilerin İnterli oyuncu için harekete geçtiği belirlendi.

Camiada haftalardır, ara transferde kimin kadroya dahil edileceği konuşuluyor, tahminler yürütülüyor. Başkanvekili Nihat Özdemir’in, iki gün önceki Yüksek Divan Kurulu toplantısında, “Her zaman olduğu gibi yine en iyisini alacağız. Bu konu 1-2 gün içinde netleşir” demesi, beklentiyi artırırken, Başkan Aziz Yıldırım’dan dün tam aksi yönde sözler geldi. Çok kaliteli oyunculardan kurulu bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Yıldırım, “Bu kadronun yüzde 80 kapasiteyle oynaması, Süper Lig’de şampiyonluğa yeter. Kadroya yeni bir oyuncu katmak, eldekilerden birinin çıkarılması demek. Hangisini çıkarırsınız? Çünkü takımdaki tüm oyuncular kaliteli. Bu kadronun takviyeye ihtiyacı yok.

Başkanı ikna çabaları
Bu nedenle transfer falan yapmayacak, kimseyi almayacağız. Ben, teknik ekibe ve futbolcularıma güveniyorum. Fenerbahçe’yi belirlediğimiz hedefe ulaştıracaklardır. Transfer çalışmalarımız var ama ileriye dönük. Sportif direktörümüz Aykut Kocaman, geleceğe yönelik olarak, kadromuza katabileceğimiz genç yetenekleri araştırıyor” açıklamasını yaptı. Başkan Yıldırım bu düşünceyi taşırken, kurmaylarının, kadroya mutlaka takviye yapmaktan yana oldukları belirlendi. Öyle ki, alınması düşünülen oyuncu bile belirlenmişti; İnterli Mancini. Sarı-Lacivertliler’in, 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncuyu, sezon sonuna kadar kiralık olarak kadroya katmak istediği, Başkan Aziz Yıldırım’ı bu konuda ikna etmeye çalıştığı belirlendi.
 
İki kanatta da oynuyor
Mancini, orta sahanın hem solunda hem de sağında görev yapabiliyor. Hücum hattında oldukça etkili olan Mancini, 2003-2008 yıllarında Roma’da oynadığı futbolla parladı. Ardından ise İnter’e transfer oldu. İlk sezonunda 20 karşılaşmaya çıkan tecrübeli oyuncu, bu sezon ise oldukça kalabalık olan İnter kadrosuna kendisine yer bulmakta zorlandı. Teknik direktör Jose Mourinho’nun, tercihini daha çok başka oyunculardan yana kullanmasından dolayı A Takım’da forma şansı bulmakta zorlanan Mancini, banko forma giyebileceği bir takıma gitmek istediğini açıklamıştı.

Mancini kimdir?

Tam Adı: Alessandro Faiolhe Amantino
Doğum Tarihi: 01.08.1980
Doğum Yeri: İpatinga
Ülkesi: Brezilya
Yaşı: 29
Boyu: 1.83
Kilo: 82
Mevkii: Orta Saha
Kulübü: İnter
Oynadığı takımlar: A.Mineiro, Portuguesa, Sao Caetano, Venezia, Roma

Fener'de Mancini sürprizi

 
 

Etiketler :