Fethullah'ın amiraline selam vermem!

Fethullah'ın amiraline selam vermem!

Balyoz davasından 3,5 yıl cezaevinde yatan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, TSK'da Gülen cemaatinin amiralleri olduğunu söyledi

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çaptırılan Kardak kahramanı Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, 3.5 yıl sonra Hasdal’dan tahliye oldu. Eşi Sevim, oğlu Serhan ve Hasdal’da doğan ‘Cesur’ isimli kedisiyle isyanını paylaşan Albay Türkşen, “17 Aralık olmasaydı bizler de paşa paşa yatmaya devam edecektik” dedi. 

Albay Türkşen, Silahlı Kuvvetler’in sınavı geçemediğini belirterek, “Bize sahip çıkmadılar. Benden küçük çocuklar amiral şu anda. Onların arasında Cemaatçiler de var. Fethullah’ın amiraline selam verecek değilim” diye konuşuyor.

17 ARALIK OLMASA PAŞA PAŞA YATMAYA DEVAM EDERDİK 

DENİZ Kurmay Albay Ali Türkşen, Ocak 1996’da Kardak Adası’na çıkan SAT Timi’nin komutanıydı. Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı, Hasdal Askeri Cezaevi’nde 3.5 yıl hapis yattı. ‘Hak ihlali’ ve ‘yeniden yargılama’ gerekçesiyle serbest bırakılan Türkşen, “17 Aralık olmasaydı bizler de paşa paşa yatmaya devam edecektik” dedi. Eşi Sevim, oğlu Serhan ve Hasdal’da doğan ‘Cesur’ isimli kedisine kavuşan ‘Kardak Kahramanı’, isyanını, kızgınlıklarını şöyle anlattı:

FETHULLAH'IN AMİRALİNE SELAM VERECEK DEĞİLİM

Benden daha küçük çocuklar amiral şu anda. Onların arasında Cemaatçiler de var. Ben onlara selam durmam. Göz göre göre Fethullah’ın amiraline selam verecek değilim. Bu tabii sıkıntı yaratır. İlk arayanlar da onlar oldu. Yıllarca aramadılar, tahliye olur olmaz aramaya başladılar. Hem de ısrarla. Arayana ‘Müsait değilim, hiçbir zaman da olmayacağım’ deyip kapatıyorum.

FETHULLAH GÜLEN'İ ZİYARET EDENLER AMİRAL OLDU

Orgeneraller bile var aralarında. Fethullah Gülen’i Amerika’da birebir ziyaret eden kurmay albaylar şu anda amiral. Bu isimleri herkes biliyor. Askeri savcılık işlem yapmıyor. Onlara da sıkıntı bizim dönmemiz. Çünkü ben dünyayı dar ederim onlara. Çeteyi her yerden temizlerler, Silahlı Kuvvetler’den temizleyemezler. Çünkü korkuyor Silahlı Kuvvetler. Silahlı Kuvvetler bu sınavı geçemedi. Bize sahip çıkmadılar.

KİMSENİN UMRUNDA DEĞİLMİŞİZ

IŞİD şimdi takır takır insan vuruyor. Bunları başımıza açanların ne farkı var onlardan. Bunlar Kalaşnikof ile taramıyorlar da başka türlü yapıyorlar. Bu da bir katliam, vahşet sonuçta. Bu kadar insanı sen nasıl bu hale getirdin. Şimdi akılları başlarına geldi. Ona da inanmıyorum. 17 Aralık olmasaydı bizler de paşa paşa yatmaya devam edecektik. Kimsenin umurunda değilmişiz yani. Bir de teşekkür bekliyorlar.

TÜM KLASİKLERİ BİTİRDİM

3,5 sene geçti diyoruz ya hani. 11 şubat 2011 gece 21.00’de tutuklandım. Sanki şu an 1 saniye geçmiş gibi. Hiç yaşanmamış gibi. Tak diye kapattım sanki. Cezaevinde, okuyamadığım bütün klasikleri bitirdim. Geldiğimde gördüm, ev kütüphaneye dönmüştü. Sporu hiç bırakmadık, her gün yaptık. 3 kitap yazdım.

HAYATI İNCE MEMED'DEN ÖĞRENECEKSİN

Bir ay önce oğlum cezaevinde ziyarete geldi. Ranzada koluma yatırdım, ‘Yaz gelse de tatile çıksak, şuraya buraya gitsek’ dedim. ‘Hiç hayal kurma. Üzülüyorsun sonra’ dedi. Kaldım öyle. Geldiğimden beri her sabah geliyor, gülümseyerek bana bakıyor. Yanıma yatıyor. Çok mutlu. En son Gulliver’in Maceraları’nı okuyacaktı. Aldım onu elinden, İnce Memed’i verdim. ‘Haklıyı haksızı göreceksin, hayatı bunlardan öğreneceksin artık’ dedim. Biraz okudu. ‘Güzelmiş ben bunu okurum’ dedi.”

AYRI GEÇEN YILLARI YAŞANMIŞ SAYMIYORUM

Ali Türkşen, eşi Sevim Hanım ve oğlu Serhan ile ayrı geçen 3.5 yılı hiç yaşanmamış sayıyor. Sevim Hanım Hasdal’dan eve getirdiği minik kediyle paylaşmış derdini “Eşimi ziyarete gittiğim bir gün, cezaevinde doğan bir kedi yavrusunu sahiplendim. Serhan eve getirdiğim kediye Cesur ismini verdi. Cesur şimdi 2.5 yaşında. O bana yarenlik yaptı. Antidepresanım oldu. Her ağladığımda geldi koynuma yattı” diye anlatıyor.

ekran-resmi-1435-09-02-10.17.07-am.png

YENİ KİTABI TEMMUZ'DA PİYASADA

Ali Türkşen ise “O da Hasdal tahliyesi. Benden önce tahliye oldu ama” diyor. Deniz Kuvvetleri’nde 24 yıl görev yapan Ali Türkşen, 1996’da Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları’na çıkan ekipte yer aldı. NATO Hizmet Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası, Üstün Başarı Kıdemi alan Türkşen, Hasdal Askeri Cezaevi’nde ‘Adaletin Şeytan Üçgeni Beşiktaş-Silivri-Hasdal’ ve ‘Kardak’ta Kahraman Hasdal’da Esir’ isimli 2 kitap yazdı. Türkşen’in cezaevinde yazdığı son kitap ‘1963’ten günümüze SAT Komandoları ve Anılarım’ adlı kitap ise Temmuz ayında piyasaya çıkacak. Hasdal’daki koğuş arkadaşlarından biri Kardak’a birlikte çıktığı Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe’ydi. Diğeri ise yine SAT komandosu olan Binbaşı Levent Bektaş’tı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.