İşte Gülen Cemaati'nin düştüğü durum!

İşte Gülen Cemaati'nin düştüğü durum!

Gülen Cemaati'nin düştüğü durum Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı iftarında bir kez daha ortaya çıktı.

Gülen Cemaati'nin en önemli kuruluşlarından olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı (GYV) önceki gün geleneksel iftar yemeğini düzenlerken iftara katılan isimler ve verilen mesajlar gündeme oturdu. Geçen yıla kadar Türkiye'nin en önemli iş adamlarından, en önemli siyasi simalarına kadar birçok ismin katıldığı iftarda en tanınan ismin yönetmen ve oyuncu Hamdi Alkan olması ise dikkat çekti. Bakanların eksik olmadığı iftarda bulunan en önemli siyasi simalar ise 'tuzluk' diye nitelendirilen bağımsız milletvekilleri Hakan Şükür ve İdris Bal ile Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar oldu.

KENDİ ADAMLARI KATILDI
Cemaat medyası, Four Seasons Hotel'de düzenlediği'Evrensel Barışa Doğru 20. Yıl' temalı iftar yemeğine siyaset, sanat, iş ve medya dünyasından birçok ismin yanı sıra farklı cemaat ve milletlerin mensuplarının katıldığını yazarken geçmişte Turkcell CEO'su Süreyya Ciliv, Ali Sabancı, Mehmet Ali Yalçındağ ve Turgay Ciner gibi dev iş adamlarının katıldığı iftarda cemaatin en tanıdık yüzlerinden olan İhsan Kalkavan ve Ayhan Bermekdışında önemli iş adamı bulunmaması da gözlerden kaçmadı.

Yine GYV başta olmak üzere cemaate ait dernek ve vakıfların yaptığı iftarlara sürekli olarak katılan Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Aram Ateşyan ve Süryani Kadim Metropoliti Yusuf Çetin gibi isimler de önceki gece düzenlenen iftarda yoktu.

HİÇ SPONSOR KALMADI
17 Aralık'ta hükümete yapılan darbe girişiminde paralel savcı ve polislerin bulunması, bu süreçte cemaatin hükümete karşı savaş açması sonucu oldukça güç kaybeden Gülencilerin düzenledikleri en önemli iftara Hamdi Alkan dışında hiçbir ünlü ismi getirememeleri ise "Cemaatin işi Gazman'a kaldı. Koca cemaat ne hallere düştü. Allah iniş takımlarına zeval vermesin Gülen Hocam" şeklinde yorumlandı. İftara katılan sanatçı Nuray Hafiftaşda bir şarkı söyleyerek durgun geceyi renklendirmeye çalıştı. GYV'nin iftarında cemaatin en önemli bağlantılarının kaybolduğu ortaya çıkarken Türkçe Olimpiyatları'na sponsor bulamayan cemaatin, para kaynağı bulmak için şirketlerindeki mal varlıklarını satmaya başladığı belirtildi. Geçen yıl Türkçe Olimpiyatları'na Koç, Ülker, Doğuş, Bank Asya ve Turkcell sponsor olurken, bu yıl organizasyona Bank Asya dışında sponsor bulunamaması ve iş adamlarından gelen milyonlarca dolarlık himmet paralarının kesilmesi cemaati zor durumda bıraktı.

TUZLUK COŞTU
İftarda konuşan Hakan Şükür "Ramazan, nefret söyleminden uzak durmamızı gerektiren bir aysa da maalesef Ramazan'da da bunun devam ettiğini zaman zaman görüyoruz. Bize küfredene biz çiçek uzatacağız" diye konuştu. Tuzluk adıyla anılan Şükür'ün, bu sözlerden saatler öncesinde Twitter üzerinden yalan, hakaret ve iftiralar ile nefret söylemlerinde bulunması ise "Din istismarcısı" şeklinde yorumlandı.

HOCA ÇARK ETTİ
Fethullah Gülen onursal başkanlığını yaptığı GYV'nin iftarına mesaj gönderdi. Mesajında "Gelin bütün günahlarımızdan tövbe edelim ve bir arınma süreci başlatalım. Dünkü kavgaları şimdilerde yeniden kavga vesilesi yapmayalım. Gelin birbirimizi kucaklayalım" diyen Fethullah Gülen'in bu sözleri "Milyonlarca lira himmet yapanlar şimdi iftara gelmiyor. Hoca yalnız kalınca barış çubuğu uzattı" şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Takvim

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.