Mahkeme yeşil pasaportunu iade etmedi

Mahkeme yeşil pasaportunu iade etmedi

Yeşil pasaportu iptal edilen Fethullah Gülen, mahkeme kanalıyla pasaportunun iadesini istedi ama, talebi kabul edilmedi.

1990 yılında usulsüz yöntemlerle aldığı yeşil pasaportu iptal edilen Fethullah Gülen'in yeni taktiği tutmadı. Pasaportun iadesi için yargıya başvuran Gülen'in talebi reddedildi. Mahkeme, Erzurum Valiliği’nin iptal kararını haklı buldu.

 
Mahkemeden, ABD’nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Fethullah Gülen’e ret… Erzurum Valiliği, Gülen'in 1990 yılından beri kullandığı hususi damgalı yeşil pasaportun usulsüz yöntemlerle alındığını tespit edince iptal etmişti. Fethullah Gülen’in Ankara’da bulunan avukatları pasaportun iadesi için yargıya başvurdu. Ancak mahkeme iptal kararını haklı bularak talebi reddetti. 
 
DOSYASI GERÇEĞİ YANSITMIYOR 
 
Fethullah Gülen'in yeşil  pasaport almasının yasal dayanağı olan 07 Kasım 1990 tarih ve 39548 sayılı yazının içeriğinin özlük dosyasının içeriğine uymadığı ve gerçeği yansıtmadığı Diyanet İşleri Başkanlığı’nca tespit edilmişti. Müfettişlerce yapılan inceleme neticesinde 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun Ek-4'üncü maddesine göre yeşil pasaport alması şeklindeki idari işlemin baştan itibaren yok hükmünde olduğu, bu nedenle Pasaport ve Güvenli Belge Daire Başkanlığınca ilgilinin zaten yok hükmünde olan pasaportunun iptali ile ilgili gerekli işlemlerin yapılması gerektiği kanaatine varılmış, Erzurum Valiliği tarafından iptal edilmişti. (Akşam)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.