Paralel örgüt, büyük kulak çıktı!

Paralel örgüt, büyük kulak çıktı!

Paralel örgüt, tehdit yoluyla bazı GSM operatörlerini kendisine bağladı. Bununla yetinmeyip, vatandaşın özel bilgilerini paylaştığı hizmet hatlarına kadar uzandı

Fethullah Gülen liderliğindeki paralel örgüt, büyük kulak çıktı! Cemaatin, tehdit yoluyla bazı GSM operatörlerinden bilgi aldığı ortaya çıktı. Başbakanlık Teftiş Kurulu, paralel yapıya bilgi sızdırdığı iddiası üzerine GSM operatörlerine yönelik inceleme başlattı.

MAHREM BİLGİLERE DİKKAT
Örgütün en büyük bilgi havuzlarından biri olan bazı mobil hatlara baskı yaptığı saptandı. Bazı operatörlerin, mobil cihazlardan kimin nereye bağlandığı, hangi IP adresini kullandığı ve özel telefon görüşmeleri gibi mahrem bilgileri örgüte sızdırdığı belirlendi. Devletle ilgili gizli bilgilerin ve kişi mahremiyetine giren kayıtların mobil hatlar üzerinden servis edildiği yönündeki tespit üzerine, GSM şirketlerinden bilgi istendi. Ayrıca, "Alo Trafik 154, Alo Tüketici 175, Alo 170, Alo Valilik 179, Alo 182" gibi hatlardagüvenlik açığı olduğu iddiaları nedeniyle incelemenin kapsamı genişletildi. Vatandaşların özel bilgilerinin kayda geçtiği hizmet hatlarında acilen güvenlik önlemi alınması istendi.

GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
Vatandaşların hizmet hatlarında kayda geçen özel bilgilerinin korunması amacıyla önlem düğmesine basıldı. Mahrem bilgilerin şantaj gibi kötü amaçlarla kullanılmaması için çalışan personelden yöneticilere kadar kapsamlı bir denetim başlatıldı. Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumlar, ihbarları dikkate alarak "güvenlik açığı olup olmadığını" araştırmak için harekete geçti.


AHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.