Fethullah Gülen yine boş durmadı

Fethullah Gülen yine boş durmadı

Pensilvanya'daki malikanesinden Türkiye'ye ayar vermeye kalkan Fethullah Gülen, yine boş durmadı. Bu kez Moskova üzerinden mektup yolladı.

ABD'NİN Pensilvanya kentindeki milyon dolarlık malikanesinde yaşayan Fethullah Gülen, okyanus ötesinden yine Türkiye'yi karaladı.
Türkiye'ye gelmek yerine mesajla örgütüne bağlandı.
Kendisine biat eden öğrencilerine mesaj yolladı.

YEŞİL OKUDU
Gülen, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile Rusya Federasyonu Basın Birliği tarafından Moskova'da düzenlenen "Asya ile Avrupa Arasında Medya Köprüsü" forumuna uzaktan bağlandı. Bir mektup yollayıp kendi öğrencilerine akıl verdi, halkını küçük görüp seçilmiş iktidarı hedef aldı. Medya patronu olan Gülen, tecrübeleri üzerinden tavsiyelerde bulundu. "Medya, ismi üzerinde, bir ortam, bir araçtır. O, bir câninin elinde öldürücü bir silah, toplumsal sorumluluğunun farkında olan bireylerin elindeyse yeryüzünü cennete çeviren bir efsunlu iksir olur" dedi.

SANAL ALEME ÇAĞIRDI
Bununla da kalmayan Gülen, artık yeni bir medya oluştuğunu belirterek öğrencilerine bu konuda tavsiyelerde bulundu. Gülen, ABD'ye gidip önünde hazırola geçen gazete müdürlerine şöyle seslendi: "Geleneksel medyanın yaptığı hataların tekrarlanmaması konusunda yeni medya daha kuruluş aşamasında bağlayıcı kararlar alabilir.
İnteraktivite oranı geleneksel medyaya göre çok daha yüksek olan yeni medyanın okur ve izleyicileri aynı zamanda müfettişleridir de.."


DELİ PETRO'YU UNUTMADI!
Geleneksel gazetecileri ve halkı küçümseyen Gülen, tarih dersi de verdi. "Geleneksel medyamızın bir sorunu da farklı kültürlerin hassasiyetlerine vakıf olmamasıydı.
Söz gelimi Türkler 1. Peter'e tarihten gelen alışkanlıklarıyla Deli Petro adını verirler. Oysa Ruslar için o Büyük Piotr'dır. Medyamız bu önyargılı tutumu ne yazık ki devr almıştır. Yeni medya tarihten miras alınan düşmanlıkları unutmalı, ortak geçmişimizin ortak bir gelecek oluşturmaya yarayacak sahnelerini ön plana çıkarmalıdır" diye seslendi!

VİCDAN YAPTI!
FETHULLAN Gülen, mektubunda akıllara durgunluk veren bir şekilde vicdan yaptı. Kendi savcıları tarafından suçlanan ve kendi polisleri tarafından hapse atılan gazetecileri andı. Gülen, "Medyamızın bütün gazetecilerce bilinen pratik sorunları da vardır. Türkiye'de bugün itibarıyla 29 gazetecinin hala daha hapishanede olması üzücüdür" dedi.
İşte Gülen'in bu ifadeleri herkesi şok etti. Zira 29 gazeteci hakkında soruşturma başlatan, iddianame hazırlayan ve cezaevine atan tüm görevliler, bizzat paralel çete tarafından görevlendirilmişti.
KAYNAK: TAKVİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.