Fethullah Gülen'i dinden çıkardı

Fethullah Gülen'i dinden çıkardı

Eski Türkiye İşçi Partili olan İskender Evrenesoğlu ise kendisine Allah'tan vahiy geldiğini iddia ediyor. Evrenesoğlu, 1986'da yazdığı "Risalet Nurları" isimli kitabın kendisine Allah tarafından yazdırıldığını savunuyor.

İşte İskender Evrenesoğlu'nun en has müritleri..

Genelkurmay Harekat Başkanlığı tarafından hazırlandığı iddia edilen 'İrtica ile mücadele eylem planı'nda yer alan iki isim dikkat çekti. Eylem planının 'Medya Faaliyetleri' bölümünde yer alan "İskender Evrenesoğlu, Ömer Öngüt gibi hazırda beklettiğimiz elemanlara medyatik eylemler ve söylemler yaptırılacak ve bu kişiler 'Fethullah Gülen'ciler başta olmak üzere diğer irticai gruplarla özdeşleştirilerek, kamuoyunun tüm bu gruplar arasında benzerlik kurması sağlanacaktır" ifadesi ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Her iki ismin de illegal faaliyetlerde kullanıldığını gösterdi.

Gülen'i dinden çıkardı

Ömer Öngüt adını Hakikat Yayınları'nda çıkan kitaplarıyla duyurdu. Öngüt yazdığı ya da yazdırıldığı "Küfrü Hoş Gören NARCILAR'ın İç Yüzü" isimli kitapta Fethullah Gülen ve sevenlerini İslam dininden çıkmakla itham etti. Skandal kitapta özellikle Gülen'in zaman zaman yaptığı bazı açıklamaları zorlama yorumlarla 'küfür'müş gibi gösterildi. Öngüt, toplumsal uzlaşma adına yaptığı açılımlarını yerden yere vurduğu Gülen'in Ortodoks Patriği Bartalomeos ve Papa 2. Jean Paule ile yaptığı görüşmeleri de yine 'küfür' olarak değerlendirdi.

Evrenesoğlu'nun müritleri

Eski Türkiye İşçi Partili olan İskender Evrenesoğlu ise kendisine Allah'tan vahiy geldiğini iddia ediyor. Evrenesoğlu, 1986'da yazdığı "Risalet Nurları" isimli kitabın kendisine Allah tarafından yazdırıldığını savunuyor. Halen Amerika'da yaşayan Evrenesoğlu hakkında en çarpıcı iddia da Chronickle Dergisi'nin 2008'de yayınlanan 11. sayısında yer aldı.

Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün 'Karargah Evleri' soruşturması kapsamında Genelkurmay'a bildirdiği paşaların arasında bulunan emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk'un kız kardeşi Hafize Zümrüt Çulhaoğlu, yeğenleri Tarık Gürel, Ahmet Fatih Kutluk ve Kemal Ufuk Kutluk, Evrenesoğlu'nun en has müritleri arasında bulunuyor.

Kitabında yer vermiş

Üstelik Denizci Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı skandal eylem planında 'hazırda bekletilenler' olarak duyurulan Evrenesoğlu, 1998'de Harp Akademileri Komutanlığı yayınları arasında çıkan "Türkiye'de İrtica Hareketleri ve Terörizmle İlişkileri" adlı kitapta bir bölüm olarak yer almış.

Kurtlar Vadisi planı uygulandı mı?

Karugümrük Çetesi'nin lideri Nuri Ergin'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama akıllara "İrtica ile Mücaledele Eylem Planı"nda yer alan Kurtlar Vadisi ve Tek Türkiye gibi dizilerin yıpratılması önerisinin "Uygulamaya konulmuş olabilir mi?" ihtimalini getirdi. Nuri Ergin, adliye girişinde Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Raci Şaşmaz ve başrol oyuncusu Necati Şaşmaz'ı ölümle tehdit etmişti. Nuri Ergin, Afyon Cezaevi'nde kalmakta olan Özdemir Sabancı'nın katili Mustafa Duyar'ı nasıl öldürdüğünü 2000'de Uşak Cezaevi'nde çıkan yangında, "Bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü. Veli Abi'yi ara sor" sözleriyle anlatmıştı.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :