Yunanlılar'dan tepki Balkanlar'dan talep

Yunanlılar'dan tepki Balkanlar'dan talep

Türkiye'de henüz vizyona girmemesine rağmen adından sıkça söz ettiren "Fetih 1453" bu kez de Balkanlar'dan gelen taleple gündemde.

Yönetmenliğini Faruk Aksoy'un yaptığı ''Fetih 1453'' filminin fragmanına tepki gösteren Yunan milliyetçilerine cevap olarak, Evlad-ı Fatihan olarak bilinen Balkan ülkelerinden filme büyük talep olduğu bildirildi.

Aksoy Filmden yapılan açıklamaya göre, ilk kez bir Türk filminin,
Makedonya, Kosova, Bosna Hersek, Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk, Sırbistan gibi ülkelerde gösterime girdiği ve halktan büyük ilgi gördüğü belirtildi.

Açıklamada, ''Filmin fragmanına tepki gösteren Yunan milliyetçilerine cevap olarak, Evlad-ı Fatihan olarak bilinen Balkan ülkelerinden filme büyük talep var. Aksoy Film, mail ve mesaj yağmuruna tutuluyor'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, gelen mesajlardan da örnekler yer alırken, mesajların bazıları şunlar:

''-Merhaba ben Bosnalı bir öğrenciyim, sabırsızlıkla 17 Şubat'ı bekliyorum. Ben ve benim gibi birçok arkadaşım filmi sinemada seyretmek ve size destek olmak istiyoruz. Film, Bosna'da yayınlanacak mı? Eğer burada göstermezseniz Fatih Sultan Mehmet'in fermanıyla şereflendirdiği bu topraklara büyük ayıp
olur ve emin olun gösterime girerse çok büyük bir kitle, bu filmi seyreder. Fragmanı seyrettirdiğim babaannem bile hayran kaldı, 'Beni mutlaka bu filme götür' dedi.

-Merhaba, fragmanınıza hayran kaldım. Bütün
Makedonya bu filmi kendi ülkesinde, sinemada seyretmek istiyor. Bunun mümkün olup olamayacağını acilen bildirin lütfen. Bu film senelerce haklarımızı gasbeden Yunanlılara da güzel bir cevap olacak.''

Bu arada, Fetih 1453 filminin afişi de Re Prodüksiyon tarafından hazırlandı. 

 

u.20120114090113.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.