FETÖ'nün darbe girişiminin sebebi

FETÖ'nün darbe girişiminin sebebi

akarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, son attığı adımlarla hem Türkiye'nin hem de Mezopotomya kaynaklarını Türkiye çıkarlarına kullanmaya başlayı

DİYARBAKIR (AA) - Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, son attığı adımlarla hem Türkiye'nin hem de Mezopotomya kaynaklarını Türkiye çıkarlarına kullanmaya başlayınca küresel güçler burada zayıflayacağını anlayıp buna müdahale etmeye karar verdiler." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca, Sofuoğlu'nun katılımıyla 81 ilde "60'lı Yıllardan Günümüze Türkiye'nin Sosyo-Politik Tarihinin Uluslararası Gelişmeler Işığında Analizi" konferansları düzenleniyor.

Sofuoğlu, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki konferans sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, FETÖ'nün darbe girişimini kınadı.

Doğal zenginlikler açısından dünyanın en zengin coğrafyasının Akdeniz ve Mezopotamya arazisi olduğunu anlatan Sofuoğlu, "Şimdiye kadar bu bölgeleri Osmanlı, Selçuklu ve bu bölgenin devletleri yönetiyordu ve buradaki hakları halkların istediği şekilde kullanıyordu. Coğrafi keşiflerden sonra Doğu, Asya ve Afrika'nın zenginliklerini sömüren, talan eden Avrupa, güçlendikten sonra Akdeniz ve Mezopotamya arazisini kontrol etmeye ve buraların kaynağını kendi ülkelerine transfer etmeye başladı. Buradaki yöneticileri de kendisi belirlemeye başladı. Bu bölgelerden yeri geldiğinde Batı'nın petrol fiyatları başta olmak üzere Batı'nın politikalarına karşı çıkan liderler ortaya çıktıkça da onlara suikast ve darbelerle ortadan kaldırdı." ifadelerini kullandı.

Adnan Menderes, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan'ın Türkiye halkının kaynaklarını halkın lehine kullanmaya çalıştığını, bu liderlerden Özal ve Menderes'in öldürüldüğünü ifade eden Sofuoğlu, Erbakan'ın ise iktidardan düşürüldüğünü anımsattı.

Sofuoğlu, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan son attığı adımlarla hem Türkiye'nin hem de Mezopotamya kaynaklarını Türkiye çıkarlarına kullanmaya başlayınca, küresel güçler burada zayıflayacağını anlayınca buna müdahale etmeye karar verdiler. Bunların içerisinde petrolün Türkiye eliyle pazarlanması, bölgedeki Rus gazı olmak üzere İsrail'in, Katar'ın Irak'taki doğal gazın tamamının pazarlanması olmak üzere gazların Türkiye üzerinden pazarlanması, üçüncü hava limanının bir aktarma merkezi olmak üzere İstanbul'da yapılması, Kanal İstanbul'un açılması, bunların hepsi Türkiye'yi bir enerji ve cazibe merkezi haline getirecek."

Türkiye ve bölgedeki ülkelerin daha fazla kendi kaynaklarından pay almalarına mani olmak için Batılıların, daha önceki teşebbüslerinin benzerini bu defa Türkiye üzerinde denediğini anlatan Prof. Sofuoğlu, 17-25 Aralık ve Gezi Parkı olaylarında, Kanal İstanbul ve üçüncü hava limanı müteahhitlerinin seçilmesinin de bunun en açık göstergesi olduğunu savundu.

Sofuoğlu, "Bu tür teşebbüsler başarılı olamayınca 15 Temmuz'da Sayın Erdoğan'ı tamamıyla ortadan kaldırmak istemişlerdir. Bu da hedef Türkiye ve Ortadoğu'nun kaynaklarını yine Batılıların istedikleri gibi sömürmeye çalışmasının devam etmesidir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.