FETÖ'nün TSK yapılanması operasyonunda 16 tutuklama

FETÖ'nün TSK yapılanması operasyonunda 16 tutuklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 16 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSKyapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesörlü telefon veya sabit kontörlü hatlar üzerinden iletişim kurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 42 şüphelinin işlemleri sona erdi.

20 ŞÜPHELİ İTİRAFÇI OLDU

Savcılık, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 19 şüpheli askeri, tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti. 20 şüpheli etkin pişmanlıktan yararlanırken, savcılık diğer 2 şüphelinin ise değişen delil durumunu dikkate alarak serbest bırakılmasına karar verdi. Bir şüphelinin sorgu işlemi ise sürüyor.

FETÖ'nün TSK yapılanması operasyonunda 16 tutuklama

16 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerden 16'sının ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, mahkemede etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen 3 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

8 ŞÜPHELİ DAHA ARANIYOR

Böylece, soruşturmada toplam 23 şüpheli etkin pişmanlıktan yararlanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış oldu. Soruşturma kapsamında 8 şüpheli ise halen firari olarak aranıyor.

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, örgüt içi haberleşme amacıyla ankesörlü telefon veya sabit kontörlü hatlar üzerinden iletişim kuran şüphelilerin tespit edilmesi çalışması kapsamında, 1 albay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 2 astsubay ile 15 Temmuz darbe girişiminin ardından askeri okuldan ilişiği kesilen 44 öğrenci olmak üzere 50 şüpheli hakkında geçtiğimiz hafta gözaltı kararı verilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum