FETÖ'cü komşusunu işte böyle yakalattı!

FETÖ'cü komşusunu işte böyle yakalattı!

Avukat Mustafa Demiral'ın öğretmen eşi Kevser Demiral, alt komşusuna wi-fi şifresini verdi. Demiral'ın FETÖ'cü olan komşusu internet üzerinden örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandı. Hattın kendi üzerine olması nedeniyle ismi ByLock'ta geçen Kevser

Üsküdar Belediyesi eski Meclis 1. Başkanvekili Avukat Mustafa Demiral'ın öğretmen olan eşi Kevser Demiral'ın tekrar görevine iade edileceği belirtildi. Kevser Demiral'ın FETÖ/PDY operasyonu kapsamında ByLock kullandığı iddiasıyla meslekten ihraç edilmişti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Mustafa Demiral, “2011 yılının sonlarında ikamet ettiğimiz dairenin alt katına kiracı olarak yeni bir evli çift taşınmıştı. Eşim, yeni taşınan komşularımızdan Ayşe İlhan ile apartman kapısında karşılaşınca tanışırlar. Kadın da, kendisini öğretmen olarak tanıtır. Tanışmalarının üzerinden 6-7 ay geçitken sonra yani 2012 yılı ortalarında eşime, 'Hocam acil öğrenci notları girmem gerekiyor. Bizde internet yok. Sizin internetinizi kullanabilir miyiz?' diyerek, wi-fi şifresini rica eder. Eşim Kevser de komşumuzun bir ihtiyacını giderme anlayışıyla bu talebi yerine getirmiştir" diye konuştu.

'Eşim FETÖ'yle mücadele eden grubun içinde'

Süper Haber'de yer alan bilgilere göre, eşinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından açığa alındığını belirten Demiral, "Haberi duyunca şok geçirdik. Aynı şekilde birlikte görev yaptığı öğretmen arkadaşları da olaya çok şaşırır. Çünkü eşim, okulda paralel devlet yapılanması ile etkin mücadele eden öğretmen grubunun içinde yer almaktadır. Hem mesai arkadaşları hem de ben, açığa alınma sebebini öğrenmeye çalıştık ve durumu ilgili kişi ve birimlere ileterek hatanın düzeltilmesini istedik. Uzun uğraşlar sonucu isminin 'ByLock' programında geçmiş olmasından dolayı açığa alındığını öğrenince, bu programın ne olduğunu öğrenmeye çalıştık. Eşime ait GSM numaraları ile uzun süredir kullanmakta olduğu cep telefonunun İMEİ numaralarını BTK´ya göndererek incelenmesini istedim" dedi.

Bylock'u kullanan komşusu çıktı

Evlerinde bulunan sabit internet hattından ByLock programında girildiğini tespit ettiren Demiral, "İnternet de eşimin adına kayıtlı olduğu için IP´den dolayı onun da isminin 'ByLock´ serverlarında geçtiğini öğrendim. Bu bilgi ile birlikte alt komşularımızın FETÖ'cü olabileceğini düşünerek hemen İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Terör ve Örgütle Suçlar Soruşturma Bürosu´na suç duyurusunda bulundum. İlgili evraklardan oluşan itiraz dosyasını tam bakanlığa verecekken, 672 Sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi" şeklinde konuştu.

Kaçamadan polise yakalandı

Komşusunun adının Yusuf İlhan olduğu ve İstanbul Üniversitesinde öğretim görevlisi olduğunu öğrendiklerini anlatan Av, Demiral, "Kendisinin meslekten atılmış olduğunu da öğrendik ama nerede olduklarını tespit edemedik. 29 Eylül sabahı, apartman kapısında nakliye kamyonu görünce, alt komşularımızın gece sessizce gelip taşınmak üzere olduklarını anlayarak, hemen 155'e haber vererek yakalanmalarını sağladık. Polisler, kadını bırakıp kocası Yusuf İlhan'ı gözaltına aldı. Yapılan incelemelerde Yusuf İlhan'ın 'ByLock´ kullanıcısı olduğu ve Kevser Demiral adına kayıtlı internet hattından girdiği tespit edilince tutuklandı" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.