FETÖ'den gözaltına alınan 9 pilot görevlerine döndü

FETÖ'den gözaltına alınan 9 pilot görevlerine döndü

FETÖ'den gözaltına alınan, ardından da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 9 savaş pilotu tekrar göreve başladı.

TSK SAVCILIĞA SORDU: BU PİLOTLARI KULLANABİLİR MİYİZ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli Savunma Bakanlığı, eylül başında Cumhuriyet Başsavcılığı’na, “Pilot ihtiyacımız var, bu pilotları kullanabilir miyiz?” diye durumlarını sordu.

HAFTADA 1 GÜN İMZA ATMAYA GİDİYORLAR

Başsavcılık, pilotların görev almalarında yargılanma yönünde herhangi bir sakınca bulunmadığını, adli kontrol şartlarını yerine getirmeleri durumunda yani haftada 1 gün yani haftada bir gün imza atmaya gelirlerse sıkıntı yaratmayacağını TSK’ya iletti.

PKK VE IŞİD'E OPERASYON YAPIYORLAR

Başsavcılığın olur vermesiyle adli kontrol şartıyla serbest kalan savaş pilotları, eylül ayının son haftasından itibaren yurtiçi ve Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya, Suriye’de de ‘Fırat Kalkanı Harekâtı’ kapsamında terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyonlarda görev almaya başladı. Adli kontrol şartıyla serbest kalan ve operasyonlara katılan teğmen-albay rütbesindeki 9 savaş pilotunun çoğu Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevlendirildi.

Darbecilerin merkezi olan Akıncı Hava Üssü’nde 141’inci ve 143’üncü filo darbe girişiminde aktif rol almış ancak 142’nci filo ekibi darbe girişimine katılmamıştı.

15 Temmuz darbe girişimini yapan cuntacıların merkez üssü konumundaki Ankara Akıncı’da görevli teğmen ve albay arası rütbelerde bulunan toplam 110 pilotun TSK ile ilişiği kesilmişti. TSK’dan çıkarılan toplam pilot sayısı ise 264’ü bulmuştu. Hava Kuvvetleri’nde en az pilotlar kadar önemli olan ve uçakları uçuşa hazırlayan 44 uçak bakım teknisyeni astsubay da ihraç edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.