FETÖ'nün 40 yıllık darbe planı: Huruç harekatı

FETÖ'nün 40 yıllık darbe planı: Huruç harekatı

FETÖ lideri Gülen’in 12 Eylül darbesinden 2 ay önce bir toplantıda kullandığı ifadeler ortaya çıktı. 17-25 Aralık savcıları hakkında hazırlanan iddianamede yer alan ifadeler, Gülen'in o tarihten bu yana devleti ele geçirme planı yaptığını gösteriyor.

"Huruç harekatı başlatıldı. Ancak bu harekat 35-40 sene sonra uygulamaya konulabilecektir. bugünkü ortamda bu mümkün değildir." Bu ifadeler Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen'e ait. Gülen, bu sözleri 1980 yılında, 12 Eylül darbesinden 2 ay önce İzmir'de söyledi.

40 YIL ÖNCE AÇIKLAMIŞ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili Ömer Faruk Aydıner, eski savcılar Zekeriya Öz, Celal Kara ve Mehmet Yüzgeç hakkında hazırladığı iddianamede, Gülen'in 40 yıl önce yaptığı açıklamalara yer verdi.

Yeni akit'in haberine göre; Terör örgütü lideri Gülen'in 12 Eylül 1980 öncesi yaptığı konuşma bugünleri, darbe girişimini işaret ediyor. Gülen, devleti ele geçirme planını işleme koyan örgüt üyelerinin yıllarca yetişmesini bekliyor.

"HURUÇ HAREKATI"

Konuşmalarında 'Huruç Harekatı'ndan bahsediyor. Arapça kökenli bir ifade olan huruç, çıkış yapma ve göç anlamına geliyor. Ayını zamanda var olan otoriteyi sarsmak ve devleti işlevsiz bırakmak olarak da ifade edilebiliyor.

Fethullahçı Terör Örgütü için eğitim çok önemli, Gülen ülkenin tamamında ortaokuldan üniversiteyi bitirene kadar öğrencilerin kalabileceği yurt binaları yapılması istiyor. Bu yurtlarda kendi amaçları doğrultusunda öğrenci yetiştirmeyi planlıyor.

Darbe girişimine katılan Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin ifadeleri bu durumun kanıtı oldu. Gülen, kendi fikirleri doğrultusunda çeşitli kitapların ve dergilerin basımının gerçekleştirilmesini istiyor.

"Türkiye'deki öğretmenlerin büyük bölümünün kendi yönümüzde faaliyet göstermesi gerekmektedir" ifadesini kullanıyor. Gülen'in talimatlarını öğretim görevlileri aracılığıyla verdiği de ortaya çıktı. Tüm bu ifadeler, açıklamalar devleti ele geçirme isteğini ortaya koydu. Ancak canı pahasına mücadele verenler Fethullahçı Terör Örgütü'nün 40 yıllık planını bozdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.