FETÖ'nün Fransa ve Belçika'daki gazetesi kapatıldı

FETÖ'nün Fransa ve Belçika'daki gazetesi kapatıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Fransa ve Belçika'da yayınlanan gazetelerinin yayınlarına son verdi.

Zaman France ve Zaman Fransa isimleriyle Fransızca ve Türkçe yayın  yapan haftalık gazetenin yayın kurulu, Türkiye'deki darbe girişimi sonrası ortaya  çıkan gergin ortam ve bunun Fransa'ya da yansıması sonrası böyle bir karar almak  zorunda kaldıklarını açıkladı. Yazılı açıklamada, 2008 yılından bu yana  yayınlanan Zaman France'ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fransa'da hedef  alındığı ve Türk toplumunun saldırı ve tehditlerine maruz kaldığı ifade edildi.  Açıklamada, Zaman France'ın darbe girişimini net bir şekilde kınadığı  hatırlatılarak gazetenin darbeye kalkışan terör örgütüyle işbirliği yapmakla  suçlandığı belirtildi.

"Zaman France'ın macerası sona eriyor" başlığıyla duyurulan kapanışın,  Zaman'ın Fransızca ve Türkçe haftalık basılı yayını ve her iki dildeki internet  sitesi için de geçerli olduğu duyuruldu.

Yayına 2008 yılında başlayan gazete, özellikle 17-25 Aralık'tan sonra  Fransa'da yaşayan Türklerden büyük tepki çekmiş, binlerce Türk vatandaşı  aboneliğini iptal etmişti. Aboneliğini iptal etmesine rağmen gazetenin adresine  postalandığını belirten çok sayıda Türk vatandaşı, gazeteye çağrıda bulunarak  uygulamaya son verilmesini istemişti.

ZAMAN BELÇİKA DA KAPANDI

Örgüte yakınlığına bilinen Zaman Belçika da kapandı. 17-25 Aralık'tan  sonra bir süre Zaman Benelux olarak yayın yapan gazete, darbe girişiminin  ardından internet sitesinin faaliyetlerini sonlandırdı ve siteye girenleri Zaman Fransa'ya yönlendirmeye başladı.

Belçika ve Hollanda'da Felemenkçe yayınlanan Zaman Vandaag gazetesinin  de kapanmak üzere olduğu bildiriliyor. Gazetenin Belçika Müdürü Mete Öztürk,  Belçika basınına yaptığı açıklamada, yayınlarına son verme ihtimallerinin  bulunduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.