FETÖ'nün İzmir'i başkent seçtiği ortaya çıktı

FETÖ'nün İzmir'i başkent seçtiği ortaya çıktı

FETÖ hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, örgütün İzmir'i başkent olarak seçtiği bilgisine yer verildi.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütü FETÖ'nün yapısı hakkında çarpıcı ifadelerin yer aldığı iddianame, darbe girişimine dair önemli bilgiler içeriyor.

ÖRGÜTÜN BAŞKENTİ: İZMİR

"Örgütün kuralları" başlığı altında FETÖ'nünİzmir'i "başkent" olarak kabul ettiği bilgisinin vurgulandığı iddianamede şöyle denildi:

"Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) İzmir ilini başkent olarak kabul etmesindeki sebep, örgüt lideri olan Fetullah Gülen'in uzun yıllar İzmir ilinde görev yaptığı, bu zaman zarfında örgütün üst kademesini belirleyerek, ilk faaliyetlerine İzmir ilinde başlaması münasebetiyledir"

1300 SAYFALIK İDDİANAME

Diğer yandan, İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan ve ekleriyle 1300 sayfalık FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin iddianame, örgütün TSK içinde hakimiyet kurma çabası ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ile İzmir Çiğli'deki 2. Ana Jet Üssü'nün darbedeki rolüne ilişkin bilgiler içeriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.