FETÖ'nün parti kur telkininde bulunduğu isim!

FETÖ'nün parti kur telkininde bulunduğu isim!

KONYA 'da FETÖ'den gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan itirafçı İdris Bal'ın parti kurmasının arkasındaki nedeni anlattı.

Konya'da yürütülen Fetullahçı Terör  Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün  mahrem abilerine yönelik operasyonda şüpheli olarak ifadesine başvurulan  itirafçı, bir dönem danışmanlığını yaptığı eski milletvekili İdris Bal'ın AK  Parti'den istifa ve parti kurma sürecini anlattı.

Konya merkezli 26 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik 3 Ocak'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan itirafçı, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde "şüpheli"  sıfatıyla alınan ifadesinde, örgütün evlerinde para karşılığı matematik dersi  verdiğini, öğrencilerin askeri okullara veya polis okullarına hazırlandıkları  hakkında kendisine herhangi bir bilgi verilmediğini savundu.

İDRİS BAL'IN DANIŞMANLIĞINI DA YAPTI

Eski milletvekili İdris Bal'ın bir süre danışmanlığını yaptığını  belirten itirafçı, danışman olduktan sonra Kütahya milletvekili Bal adına her  kesimden, kurumdan, firmadan, basın ve yayın organından insanlarla irtibat  kurduğunu, birçok insanla tanıştığını, telefon görüşmeleri yaptığını aktardı.

BAL PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Şüpheli, "AK Parti ile örgüt arasında yaşanan dershanelerin  kapatılması sürecinde Bal, partisinden istifa etti. İstifa ettikten kısa süre  sonra 17-25 Aralık süreci yaşandı. Bal, Ak Parti'ye karşı siyasi bir çekişme içerisine girdi. Ben de milletvekili danışmanlığı görevinden istifa ettim." diye  konuştu.

 

BİRÇOK KESİMDEN KİŞİYLE GÖRÜŞTÜM

Bal'ın danışmanlığını yaptığı dönemde, yaşadığı, gördüğü, bildiği hususları ayrıca ifade etmek istediğine dikkati çeken itirafçı, bu süreçte o dönem için "cemaat" olarak bilinen Fetullah Gülen yapılanması olmak üzere birçok kesimden kişiyle işi gereği görüştüğünü ifade etti.

İDRİS BAL'IN EMRİYLE ARADIM

İtirafçı, söz konusu dönemde İdris Bal'ın organize ettiği toplantılar  ve görüşmelerin sekretaryasını tutmaktan başka bir görevi olmadığını, tüm  kişileri tamamen vekilin emri ve yönlendirmesiyle aradığını öne sürdü.

PARTİ KURMAK NİYETİNDEYMİŞ

"İstifa sonrası Bal, yeni bir çevre edinme konusunda çok çaba sarf  ediyordu. O zamanlar bu duruma bir anlam verememiştim. Bunu milletvekili  olmasından dolayı yaptığını düşünüyordum. 17-25 Aralık sürecinden sonra  gelişmelere bakıldığında anladım ki tüm gayretleri yeni bir parti kurmak  içinmiş." diyen itirafçı, şu iddialarda bulundu:

BU DÖNEMDE AMERİKA'YA GİTTİ

Yine bu  dönemde bir kez Amerika'ya gitti. Seyahatinde tahminime göre Fetullah Gülen ile  görüşmüştür çünkü bu seyahatinde o ülkede önceden planlanmış bir programa  katılmamıştı. Ancak Gülen ile görüşüp görüşmediği konusunda bizlere herhangi bir  şey söylemedi. Bu süreçte ayrıca kendisinin hazırladığı bir liste çerçevesinde Türkiye'nin önde gelen akademisyen, yazar, siyasetçi gibi kişilerle görüşüyordu.

ÖZELLİKLE HAKAN ŞÜKÜR'LE GÖRÜŞÜYORDU

Bu dönemde birçok iş adamıyla görüşen Bal'ın yanında, danışmanları  olarak kendilerinin de bulunduğunu anlatan itirafçı, şunları kaydetti:

"Siyaset camiasından bazı isimlerle bir araya geliyordu. Özellikle  kendiyle aynı süreçte istifa eden vekillerle bir araya sıkça gelmeye çalışıyordu. Maddi olarak güçlü ve Türkiye'de tanınan bir isim olması sebebiyle Hakan Şükür ile sık bir araya gelmeye çalışıyordu. Bu süreçte Hakan Şükür'ün de aralarında  bulunduğu AK Parti'den istifa eden vekillerle Ankara'da bir restoranda toplantı yaptılar. Bu toplantı sonrası Bal'ın hal ve tavırlarından görüşmenin istifa sonrası bir değerlendirme toplantısı olduğunu anlamıştım. Sonrasında ise bu şekilde bir toplantı gerçekleşmedi ancak Bal, bahsi geçen istifa eden vekillerle  birebir görüşmeye devam etti. Ankara'da emlak işleriyle ilgilenen biriyle de  görüştü."

KÜTAHYA'DA BİR KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ

İtirafçı, Bal'ın istifasını açıklama süreci ve sonrasında yaşananlara  ilişkin de şu iddialarda bulundu: "İhraç veya istifa arasında kararsız kaldığı dönemde seçim bölgesi  olan Kütahya'nın örgüt yapılanmasında yüksek konumda olduğunu düşündüğüm kişiyle görüştü. Bu kişi istifa ettiği takdirde kararını Kütahya'da bir miting yaparak açıklamasını tavsiye etti. Bal da o tarihlerde Kütahya'da yaptığı mitingle  istifasını açıkladı. İstifa sonrası örgüte bağlı okul, dershane, vakıf, dernek gibi kurumlardan çok sayıda destek ve tebrik faksı gelmeye başladı.

AK PARTİ'YE KARŞI YANINDAYIZ

Bunun yanı  sıra yapılanmaya mensup birçok kişi ziyarete gelmeye başladı. Telefonla da arayan çok insan oldu. Bu istifayla örgüt, AK Parti'ye karşı Bal'ın yanında oldukları imajını vermeye çalıştı. Bu süreçte İzmir ziyaretinde örgütün üst düzey  yöneticilerinden birisi olduğunu düşündüğüm kişiyle yapıya ait bir kolejde  görüşme yaptı.

PARTİ KURMASINI TELKİN ETTİLER

Görüşmeyi, istifasını mitingle açıklaması tavsiyesinde bulunan  kişi ayarlamıştı. Bal, örgütte önemli konumlarda olan iki kişiyle Ankara'nın  Gölbaşı ilçesinde bir restoranda buluştu. Bu iki kişi, Bal'a parti kurması  gerektiğini, parti kurduğu takdirde barajı geçebileceği konusunda telkinlerde  bulundu hatta bu kişilerden birinin güvenlik uzmanı olarak özellikle Samanyolu ve  bazı kanallarda programlara çıktığını gördüm. Öğrendiğim kadarıyla bu kişi emekli  bir askerdir. Bal, öğretim görevlisi olduğu dönemde doktora yapan eski bir  öğrencisi olduğunu söylediği kişiyle zaman zaman yüz yüze görüşüyordu."

 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.