FETÖ'nün 'Yeğen'inden İsrail itirafı

FETÖ'nün 'Yeğen'inden İsrail itirafı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), İsrail ve Vatikan'da nasıl çalıştığı İzmir Cumhuriyet Savcısı Ayhan Yılmaz tarafından hazırlanan iddianamede anlatıldı.

Kudüs'e gidildiğinde örgütün "İsrail imamı" Harun Tokak ile "Kudüs imamı" olduğu söylenen, ismini bilmediği kişinin kendilerini karşıladığını anlatan "Yeğen" Kudüs'te örgüte tahsis edilen bina girişinde (kapatılan) Kimse Yok mu Derneği'nin flaması olduğunu söyleyerek, "Bu geziye gitmeden önce yapılan bilgilendirmede, İsrail'in vatandaşı olmayanlara bir çivi dahi çaktırmadığı, bir bina yapımının mümkün olmadığı anlatılmıştı" dedi. Tanık, "Bana, Vatikan binasının karşısındaki bu binada "Papa ve kardinaller ile örgüt iletişimi kurulduğu ve diyaloğun sağlandığı söylendi" ifadelerine yer verdi.
 
PAPAZLARA "DİYALOG GEZİLERİ" DÜZENLENDİ
 
Yeğen " kod adlı gizli tanık, örgütün dinler arası diyalog çalışmaları kapsamında FETÖ ile bağlantılı yabancı din adamlarının İzmir'de ağırlandığını ileri sürdü. Gizli tanık "Yeğen" şunları anlattı:
 
 Yabancı ülkelerden ülkemize gelen ve örgütle ile bir bağı olan yabancı din görevlilerini diyalog imamı olarak Ömer Mustafa Aytekin karşılardı.
 
 Bu yabancı din görevlilerini İzmir'de ilçe imamına verilen talimat ile biz karşılardık, ikramlar yapar, gezdirir, yemek verir, ayrıca hediyeler takdim ederdik.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.