FETÖ'ye 1.5 milyar dolar aktaran savcı enselendi

FETÖ'ye 1.5 milyar dolar aktaran savcı enselendi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 18 gündür aranan kumpasçı savcısı Akif Özgün yakalandı. FETÖ'cü savcı Özgün, şaibeli operasyonlarla FETÖ'nün kasasına 1.5 milyar dolar indirmişti

Uşak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 18 gündür aranan Cumhuriyet Savcısı Akif Özgünyakalandı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan, soruşturma izni verilen ve bir süredir aranan Cumhuriyet Savcısı Akif Özgün'ün kent merkezinde görüldüğü ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan Özgün, sağlık kontrolünden geçirildikten ve sorgusu yapıldıktan sonra adliyeye sevk edildi.

18 gündür aranan Özgün'ün yakalanması için emniyette özel ekip kurulmuştu.

ÖZEL İNTERNET HATTI

Özgün'ün üzerinde 370 lira para ve bir otobüs bileti bulundu.

Savcının adliyedeki odasında yapılan aramada da biri 12, diğeri 3 olmak üzere toplam 15 terabaytlık özel veri depolama cihazı bulundu. Cihazlar incelenmek üzere Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerine teslim edildi.

Özgün'ün, network ağları ile cihazlardan veri toplamak için adliyedeki odasına özel internet hattı çektiği öğrenildi.

ŞAİBELİ REYTİNG OPERASYONLARI YAPMIŞTI

FETÖ tarafından 2011 yılında şaibeli reyting operasyonunu yaparak FETÖ'nün kasasına 1.5 milyar dolar indiren savcı Akif Özgün en son savcı olarak görev yaptığı Uşak'ta gözaltına alınacaktı ama elini kolunu sallayarak kaçmıştı. Korkunç kumpaslar kuran ve skandal kararlara imza atan FETÖ'cü savcıyla ilgili iki yıldır hakkında çıkan haberler üzerine ne HSYK ne de Emniyet harekete geçmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.