FETÖ'ye iki operasyon

FETÖ'ye iki operasyon

Gülen örgütüne yönelik başlatılan iki ayrı operasyon kapsamında, aralarında 1. ve 2. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 72 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

AA'nın haberine göre İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğünce, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak isteyen örgüt üyelerinin verdiği bilgiler doğrultusunda yapılan teknik çalışma sonucunda, 17'si kadın 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Karar doğrultusunda, örgüt içerisinde "abi" ve "abla" olarak bilinen örgüt yöneticilerini yakalamaya yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Kocaeli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Kırşehir, Ordu, Uşak ve Hakkari'de eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon çerçevesinde aramaların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.

Sabah saatlerinde başlatılan ikinci operasyon ise örgütün emniyet yapılanmasına yönelik. Soruşturma kapsamında, aralarında 1. ve 2. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 32 şüpheliyi yakalamaya yönelik İstanbul merkezli 7 ilde operasyon başlatıldı.

Haklarında gözaltı kararı bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulunda görevli 23 emniyet personeli arasında, 1, 2, 3 ve 4. sınıf emniyet müdürleri, bir emniyet amiri, 3 komiser, 5 komiser yardımcısı ve 7 polis memuru bulunduğu öğrenildi.

Ayrıca gözaltı kararı verilen sivillerin, yayınevi sahibi, turizmci, gayrimenkul danışmanı, mali müşavir, öğretmen ve esnaf olan ve örgütün imamı olarak görev yapan şüpheliler olduğu ifade edildi.

Operasyonların devam ettiği ve bazı şüphelilerin gözaltına alındığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.