Suikast girişimi davasında sonuç açıklandı

Suikast girişimi davasında sonuç açıklandı

Hain darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin, Fetö!cülere 4'er kez müebbet.

SON DAKİKA...

Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün  darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve 2 polisin şehit edildiği girişime yönelik, 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılanması sona erdi.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince adliye binasındaki salonların fiziki yetersizliği nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası salonunda görülen duruşmaya, sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında getirildi.

Karar öncesi sanıklara son sözleri soruldu.

Sanıkların heyete yönelik suçlamalarına yönelik Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, "Dava normal seyrinde sürmüştür, böyle tamamlanmıştır. Her hangi bir baskı altında değiliz." dedi.

DAVA SONUCU

Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat etti.

Davanın FETÖ lideri Gülen, Burkay Karatepe (Suikast timinden yakalanamayan tek darbeci) ve Özcan Karacan'ın (Karacan darbecilerin sözde Yurtta Sulh Konseyi üyesi.) dosyaları ayrıldı.

Suikast timinin başındaki Gökhan Şahin Sönmezateş de dahil 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.