Esed için son tarih: 12.04.2012 Saat: 06.00

Esed için son tarih: 12.04.2012 Saat: 06.00

BM Özel Temsilcisi Annan, BM Güvenlik Konseyi'ne bir mektup gönderdi. 4 sayfalık mektupta 'Şam yönetiminin gerçek bir barış işareti vermediği' bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Temsilcisi Kofi Annan, BM Güvenlik Konseyi üyelerine Suriye konulu bir mektup gönderdi.

'Ateşkes için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiği' belirtilen mektupta Suriye rejiminin halen ''gerçek bir barış işareti'' vermedi ifadesi yer aldı.

Annan, 4 sayfalık mektubunda, Suriye'de hükümet güçlerinin 10 Nisan'dan önce bazı kentlerden çekildiğini ancak ''askeri operasyonların'' diğer bölgelerde devam ettiğini belirtti.

Şam yönetiminden tutumunu tamamen değiştirmesini isteyen Annan, Suriye ordusunun kentlerden çekilmesi için verilen nihai tarih olan 10 Nisan'dan önceki günlerin Suriye hükümetinin güçlü barış işareti göndermesi için fırsat oluşturduğunu, ancak Son 5 günde böyle bir işaretin verilmediğinin açık olduğunu vurguladı.

12 NİSAN Son TARİH
Annan, BM Güvenlik Konseyi'ne Suriye hükümetinin yükümlülüklerini yerine getirmesi konusundaki endişesini ifade etmesi ve tüm taraflardan şiddetin tamamen Sona ermesi için 12 Nisan tarihine uymasını isteme çağrısında da bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.