Filistinli Sağlıkçılar Türkiye’de Eğitim İstiyor

Filistinli Sağlıkçılar Türkiye’de Eğitim İstiyor

Filistin Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhallalati, Sağlık-Sen’i ziyaret ederek Genel Başkan Metin Memiş’le görüştü.

Filistin halkı olarak özgürlük mücadelelerinde Türkiye’nin ve Türk halkının desteğini görmekten son derece memnun olduklarını belirten Filistin Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhallalati bundan sonraki süreçte de bölgesinde güçlü Türkiye’nin, Filistin halkının özgürlük mücadelesinde daha aktif rol oynaması gerektiğini ifade etti.

Filistin halkının Türk halkına karşı ayrı bir sevgisi olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhallalati Filistin halkına karşı yapılan her zulümde Türk halkının tepkisini görmenin kendilerine güç verdiğini söyledi.

İHH, Kimse Yok mu, Yeryüzü Doktorları gibi bir çok sivil toplum kuruluşunun Filistin’de faaliyet gösterdiğini söyleyen Bakan Mokhallalati, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve heyetini Filistin’de ağırlamanın kendilerini mutlu edeceğini kaydetti.

Filistinli sağlık çalışanlarının imkansızlıklar içinde görev yaptığını belirten Bakanı Mokhallalati sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sağlık çalışanlarımızın daha donanımlı olması için Türkiye’deki hastanelerde eğitim görmeleri için Sağlık-Sen olarak sizden destek bekliyoruz. Filistin’de yaklaşık 20 bin sağlık çalışanı görev yapıyor ve yine çalışanların haklarını koruyan sendikalarda ülkemizde faaliyette. Ben de sağlık çalışanlarının içinden gelen biri olarak sendikaları destekliyor ve sorunlara çözüm bulma konusunda onlarla birlikte hareket ediyorum. Sağlık-Sen’in Türkiye’deki örgütlenme noktasındaki başarısı gerçekten çok önemli. Bu konuda da sendikanızla Filistin’deki sendikalar arasında bir işbirliği yapılabilir. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ve yönetim kurulu üyelerini en kısa zamanda Filistin’e davet etmek istiyorum. Bu sayede iki ülkenin sağlık örgütleri arasında daha sağlam ve yapıcı ilişkiler kurulacaktır.”

MEMUR-SEN AİLESİ OLARAK MAZLUM FİLİSTİN HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ

Ziyaretlerinden dolayı Filistin Sağlık Bakanı Dr. Mofeed M. Mokhallalati’ye teşekkür eden Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Filistin halkının özgürlük mücadelesinde Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonra da her zaman mazlum Filistin halkının yanlarında olacaklarını ifade etti.

Filistinli sağlık çalışanlarının Türkiye’de eğitimi konusunda maddi ve manevi olarak kendi üzerlerine düşen ne varsa yapabileceklerini ifade eden Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, konuyu Sağlık Bakanlığı yetkililerine ileterek daha kapsamlı bir şekilde konunun değerlendirilmesini sağlayacaklarını söyledi.

Filistin’de var olan zulümlere rağmen sendikal örgütlenmenin devam etmesinin kendileri için anlamlı olduğunu belirten Memiş, Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in kamu sendikacılığındaki bilgi ve tecrübelerini Filistin’deki sendikalara aktarmaktan memnun olacaklarını söyleyerek en kısa zamanda Filistin’i ziyaret etmek istediklerini ifade etti.



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.