Filistinli Tutsak Kadınlardan Yalınayak Protesto

Filistinli Tutsak Kadınlardan Yalınayak Protesto

İşgal devleti zindanlarında Filistinli 60 tutsak kadın bulunuyor. İşgal devleti, zindanlarda tuttuğu Filistinli kadın esirleri en tabii haklardan mahrum bırakıyor

Filistin Enformasyon Merkezi
İsrail işgal devletinin zindanlarında tutulan Filistinli tutsak kadınlar, kendilerine gönderilen ayakkabı ve kitapların zindan yönetimi tarafından içeri sokulmaması üzerine koğuşlarından avukatlarının yanına yalınayak çıkarak maruz kaldıkları muameleyi protesto etmek istediler. Ancak zindan yönetimi kadın tutsakların avukatlarının yanına yalınayak çıkmalarını engelleyerek, kendilerini ayakkabılarını giymeye zorladı. Kadın tutsaklar ise zindan yönetimini gönderilen kitapları ve ayakkabıları içeri sokmama kararından vazgeçmeye zorlamak için eylemlerinde ısrarlı davrandılar ve avukatlarıyla görüşmeyeceklerini bildirdiler.

Serbest bırakılmış kadın tutsaklardan ve Vaid Tutsaklar ve Özgürleştirilenler Derneği üyelerinden Semir Sabih konuyla ilgili açıklamasında şu bilgileri verdi:

“Siyonist işgal devletinin zindan yönetimleri kadın tutsakların ailelerinin getirdiği ayakkabıları içeri sokmayarak onları ayakkabılarını zindan kantinlerini işleten umumi şirketten almaya zorladı. Bu zorlama ise ayakkabıların kantinlerdeki fiyatlarının iyice yükselmesine ve karaborsa üzerinden satılmasına sebep oldu. Zindanların yönetimleri buna ilaveten kadın tutsakların ailelerinin ziyaretlerde getirdiği kitapları içeri sokmalarını da engelledi. Oysa bu kitapların sokulmamasının herhangi bir gerekçesi yoktu, çünkü bu kitapların tümü dinî ve kültürel içerikliydi.”

Sabih, açıklamasında zindan yönetimlerinin bu uygulamalarının kadın tutsaklara eziyet etme amacı taşıdığını dile getirdi.

İsrail işgal devletinin zindanlarında 60 Filistinli kadın tutsak bulunuyor. Bunların bir kısmı Hişaron bir kısmı da Damon hapishanesinde tutuluyor. Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas), işgal devletiyle esir pazarlığında tüm kadın, çocuk, yaşlı ve uzun yıllardır İsrail zindanlarında tutulan tutsakların serbest bırakılmasını şart koşuyor.



Etiketler :