Filistinliler çağırırsa koşarak giderim

Filistinliler çağırırsa koşarak giderim

İsrailli ünlü müzisyen Levy, Ortadoğu’daki ölümlerin haklı gerekçesi olamayacağını söyledi, “Filistin konser için çağırırsa hamileyim ama koşa koşa giderim’’ dedi.

İsrailli ünlü müzisyen Levy, Ortadoğu’daki ölümlerin haklı gerekçesi olamayacağını söyledi, “Filistin konser için çağırırsa hamileyim ama koşa koşa giderim’’ dedi.

Türkİye’de vereceği konserler için İstanbul’da bulunan İsrailli ünlü müzisyen Yasmin Levy, Türk müziğine olan yakın ilgisini anlatırken, Ortadoğu barışı ve İsraiil-Filistin çatışmasına ilişkin de önemli mesajlar verdi. Levy, Ortadoğu’daki ölümlerin, nedeni ne olursa olsun haklı gösterilemeyeceğini söyleyedi, “Ortadoğu’daki olaylara çok üzülüyorum.

Libya, Mısır gibi ülkelerde ayaklanmalar var. Bunun sebebi bir kişinin kendi iradesini halkın üzerinde uygulamaya çalışmasıdır’’ dedi. Çocukluk yıllarında, İsrail’in dünya siyasetindeki konumu nedeniyle bütün dünyanın İsraillilerden nefret ettiğini düşündüğünü söyleyen Levy, ‘’Turnelerde gördüm ki dünyada çok iyi insanlar var. Savaşlar bir gün son bulacak, ancak bir şeylerin kolay değişmeyeceğini de biliyorum’’ ifadesini kullandı.

Yakında bir çocuğu olacak olan Levy, şöyle konuştu: ‘’Ülkem ile Filistin arasında yıllardır anlaşmazlık yaşanıyor. Filistin’de konser vermek çok isterim. Filistinliler, beni konser için çağırırsa, hamile olmama rağmen koşa koşa giderim. Bu iki ülke için söyleyeceğim şarkıda, ‘Kardeşim sana elimi uzatıyorum. Sen de elini uzat, birbirimize dokunalım. Buna ihtiyacımız var’ sözleri olurdu. Yeni albümümde buna benzer bir seslenme ya da davet şeklinde bir şarkım olacak. Keşke gidebilsem oraya, ama politikalar bu işi zorlaştırıyor.’’

Tatlıses’in vurulması şoke etti

İbrahim Tatlıses ile yaptığı düetle uzun süre akıllardan çıkmayan Levy, sanatçının müziği ile çok yakından ilişkisi olduğunu ve saldırıya uğramasının kendisini çok üzdüğünü ifade ederek, ‘’Vurulduğunu öğrendiğimde kalbim durdu sandım. Onu ziyaret etmek isterdim, ancak yoğun olacağını düşündüğüm için ziyaret etmedim.

Sağlığının iyiye gitmesi beni çok mutlu etti’’ dedi. Türkiye’ye hayranlığıyla tanınan Levy, son turneden hamile olduğu için  çok yorgun döndüğünü belirterek, ‘Bir turne daha var’ haberi geldi. Önce kabul etmedim, ancak Türkiye olduğunu öğrenince hemen kabul ettim’’ dedi. Dünyanın her yerinde birçok hayranı olduğunu ifade eden sanatçı, ancak Türkiye’deki insanların kendisini sevgileriyle adeta yediğini dile getirdi.

“Ne zaman karanlık bir yerde olsam Türkiye’deki insanları düşününce moralim yerine geliyor” diyen Yasmin Levy, ‘’Müzikçalarımdan hep Türk, İran, klasik, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Edith Piaf gibi çok güçlü sesleri dinlerim” diye konuştu. Ünlü müzisyen Levy, yeni albümünün bazı parçalarının, Türkiye’de, Türk müzisyenlerle kaydedileceğini de belirtti.

Stargazete.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.