Finans Merkezi'nin ihalesi ertelendi!

Finans Merkezi'nin ihalesi ertelendi!

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin altyapı ve sosyal donatılarının işlerini kapsayan ihalesi değişiklik yapılarak ertelendi.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın kararıyla İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin altyapı ve sosyal donatılarının işlerini kapsayan ihalesi değişiklik yapılarak ertelendi. İlköğretim tesis alanı, resmi kurum tesis alanı, dini tesis alanları, park alanları, tüm alanın hafriyatı ve çevre yollarının yapımını kapsayan ihale, birinci öncelikli olarak podyum, genel alt yapı yollar imalatlarının sağlanması için 31 Ağustos tarihine ertelendi. Böylelikle ihale kapsamından camiler, itfaiye binası ve bağlantı köprüsü çıkarılmış oldu.

‘GELİR DÜŞMESİN DİYE AYIRDIK’
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Fatma Varank, şöyle konuştu: “Projenin imalatına başlanması için hafriyat çalışmalarının başlaması gerektiği düşünülerek, öncelik bu çalışmalara verildi. Özel proje alanı gelir paylaşımıyla ihale edileceğinden hasılatın düşmemesi için de bu bölümlerin şimdilik ihaleden çıkarılması kararı verildi. 31 Ağustos’taki ihaleden sonra son karar ikinci oturumda çıkacak.”

2016 SONUNDA BİTECEK
Varank, “Diğer mülkiyet sahipleri de kendi arsaları üzerinde proje üretmeye başlayacak. Proje 2016 sonunda bitecek” dedi. İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin yapılacağı arazide İş GYO, TAO ve Enisler’in arsası bulunuyor.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.