Firari darbeci general Mısır'a kaçmak isterken yakalandı

Firari darbeci general Mısır'a kaçmak isterken yakalandı

15 Temmuz kanlı darbe girişiminde yer alan Tuğgeneral Nebi Gazneli ile Albay Müslüm Kaya Konya'da yakalandı.

Darbe gecesi ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan firari darbeciler Tuğgeneral Nebi Gazneli ile Albay Müslüm Kaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haklarında yürütülen darbe soruşturması kapsamında her yerde aranıyorlardı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polislerinin yaptıkları titiz çalışma sonucu 2 şüphelinin Konya'da bir evde saklandıkları tespit edildi.

Eve yapılan operasyon sonucu Nebi Gazneli ve Albay Müslüm Kaya kıskıvrak yakalandı. Darbeci komutanların Mısır'a kaçma üzere hazırlık yaptıkları, sahte pasaport ve kimlik temin ettikleri belirlendi. İstanbul'a getirilmek üzere yola çıkarılan 2 darbeci önce İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilecek, buradaki işlemlerin tamamlanması ardından İstanbul Adliyesi'nde savcı karşısına çıkarılacak.

DARBECİ ALBAY'IN WHATSAPP'TAKİ MESAJLARI

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci komutanlar tarafından kurulan Yurtta Sulh isimli Whatsapp grubunda bulunan Albay Müslüm Kaya şu korkunç mesajları yazmıştı:

"İş makinelerini AKOM'a yaklaştırıyorlar. Arkadaşlar ateş ediyor. Taksim'de gaz atmışlar. Gözler görmüyormuş. Taksim'e giden araçların depolarına ateş etmişler araç hareket etmiyor. Taksim'deki takviye Beşiktaş lojmanına gitmiş uçaklar uçuyor. Özel hareket gelmiş Taksim'e. Hava desteği? Polis AKOM'a operasyon yapacakmış. Hava desteği olamaz mı Taksim ve AKOM'da durum kritik. Taksim TRT radyo polis zırhlı araçları sarmış hava desteği sürekli gaz atıyorlar. Uçak taksimde alçak uçuş yapsın Taksim zorda. Taksim'de askeri almışlarTaksim radyo gaz ve çok halk var Taksim kötü. Radyonun önünde asker vurulmuş ambulans çağırtıyoruz 112 cevap vermiyormuş bacağından sıkıntılı. Taksimle irtibat için batarya sorunu uçaklar az önce üç defa ateş etti nereye bilmiyoruz Uçaklar yaramış Taksim'e. Şu an sakinmiş. Uçaklar moral için önemli hava aydınlanınca hava desteği artırılabilir mi? Taksim ekibi yakalanmış? Deniyor teyide çalışıyoruz taksim ekibi yakalanmış geri kalanlar radyoya binaya gidiyor Komutanım yandaş medya devam ediyor TRT tvden Taksim meydana kuvvet kaydırıyoruz. Yenişafak 1. Ordu Komutanı'nın açıklamasını verdi Taksime zırhlı araç ihtiyacı var. Osman TRT radyoda çatışma. Karşılık veriliyor. Zırhlı birlik takviye lazım. Taksim'e takviye ihtiyacı var zırhlı araç gönderebilirler mi Taksim'e takviye bir kol gönderiyoruz. Medya devam ediyor. TRT tvde gösteri var. Durum normal Yayınları kesmemiz lazım Arıcılar camisini susturuyoruz. Taksim'e halk ateş desteği? Taksim'de çevrilmişler bizimkiler ateş ediyor."

Tuğgeneral Nebi Gazneli ise Boğaziçi Köprüsü'nde halka ateş açılması talimatını veren komutanlar arasında bulunuyordu. Gazneli ayrıca TRT'nin basılması için buraya asker göndermişti. Çok sayıda asker, Gazneli'nin TRT için talimatvoerdiğine ilişkin savcılığa ifade vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.