FIRAT KALKANI OYUNU BOZDU!

FIRAT KALKANI OYUNU BOZDU!

Fırat Kalkanı Harekâtı ile güney sınırımızdaki 98 kilometrelik Azez-Cerablus hattını terör örgütü DAEŞ’ten 12 günde temizleme başarısı gösteren Türkiye, Haçlı Batı’ya ‘terörle mücadele’ dersi verdi. Uzmanlar, “Onların bölge üzerindeki hedefi bataklığa çev

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 24 Ağustos’ta Cerablus’a girerek Özgür Suriye Ordusu bileşenleriyle başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu ile 12 gün gibi kısa bir sürede 98 kilometrelik Azez-Cerablus hattını terör örgütü DAEŞ’ten temizlemesi, terörle mücadele bahanesiyle Suriye’de bulunan Batılı devletlerin maskesini düşürdü. Başını ABD’nin çektiği koalisyon güçlerinin Suriye topraklarında bulunmalarna gerekçe olarak dillendirdikleri DAEŞ’le mücadele söyleminin koca bir yalandan ibaret olduğunu ortaya koyan Türklye’nin 12 günde elde ettiği başarıyı Akit’e yorumlayan uzmanlar “Onların bölge üzerindeki hedefi bataklığa çevirmek, Türkiye’ninki ise bataklığı kurutmak. Fırat Kalkanı ile görülmüştür ki; DAEŞ’le sahada gerçek manada mücadele eden tek ülke Türkiye’dir.” görüşünü aktardılar.

TÜRKİYE OYUNLARI BOZDU, MASKELERİ DÜŞÜRDÜ

Batılı devletlerin Suriye’de DAEŞ’ le mücadele etmediğinin açıkça görüldüğünü belirten Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Batı’nın böyle bir mücadelesi yok. DAEŞ’le hiçbir şekilde mücadele edilmediği ayan beyan ortaya çıktı. Türkiye sadece 12 günde bütün sorunları çözmüş oldu.” şeklinde konuştu. Batı’nın Suriye’deki asıl rolüne değinen Prof. Sofuoğlu, “Buradaki asıl amaç PYD’nin bir devlet olarak bölge oluşturmasını sağlamaktır. Türkiye’yi güneyinden kuşatmak ve terör faaliyetleri ile yine başını ağrıtmaktı amaç. Çünkü terör faaliyetlerinin olmadığı Türkiye’yi hiçbir şeyle durduramayacaklarını biliyorlar. DAEŞ kılıfıyla ve PYD ile Türkiye’yi kontrol altına tutmak istediler. DAEŞ’le mücadele yapılıyormuş gibi DAEŞ’e yeni alanlar kazandırıldı. Yeni alanlara genişlemesi sağlandı. Türkiye bu oyunları bozdu, maskeleri düşürdü.” dedi.

Ebubekir Sofuoğlu, “Koalisyon Güçleri’nin başını çeken ABD’nin nihai hedefinde, DAEŞ Lideri Bağdadi’nin ‘Bizi İsrail’e saldırmıyorlar diye suçluyorlar. Bakın göreceksiniz İsrail’e nasıl saldırıyoruz’ şeklindeki açıklaması uyarınca, İsrail’e saldıracaklar, bu vesileyle İsrail’i bölgeye çekecek ve elde ettiği alanları, Tel Abyad’ı PYD’ye bıraktığı gibi bırakıp gidecekti. Türkiye ABD’nin bu planını dağıttı. DAEŞ’in PYD ve İsrail’e vermek üzere kontrol sağladığı yerleri teker teker PYD’ye verirken Türkiye tekerlerine çomak soktu.” ifadelerini kullandı.

ABD’NİN KOALİSYON GÜÇLERİ KAĞITTAN KAPLAN

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emekli Kıdemli Albay Mustafa Hacımustafaoğulları, Türkiye’nin başarısının Koalisyon Güçleri’nin kağıttan kaplan olduğunu gösterdiğini söyledi.Mustafa Hacımustafaoğulları, “Koalisyon içerisinde yer alan Batılı ülkeler esasında Ortadoğu’yu karıştırma niyetinde olan, yıllardır hatta asırlardır Ortadoğu coğrafyasını kan gölüne çeviren şer iradenin sahipleridir. Bu devletlerin Ortadoğu’ya barış getirmek gibi bir niyetleri söz konusu değil. Bunların niyeti bütün insanlığın gözü önünde; Irak’ta, Mısır’da, Libya’da, Suriye’de, Afganistan’da açıkça görüldüğü gibi bu bölgelerdeki devletleri yok etmek, otoriteleri sarsmak halk içerisinde çatışmalar çıkartıp değişik etnik ve dini gruplar arasında çatışmalar çıkartarak bu ülkeleri parçalamak ve Ortadoğu’daki İslam dünyasındaki huzur ve barışını sabote etmektir. DAEŞ ve PKK gibi bütün bölgesel ve ulusal terör örgütleri de başta İngiltere ile ABD’nin ve diğer işbirlikçi devletlerin el altından kurdurduğu ve desteklediği örgütlerdir.

ONLARIN AMACI BATAKLIK, TÜRKİYE’NİNKİ GÜLİSTAN

Türkiye bölgede gerçek manada bu terör örgütlerinden zarar gören ülkelere karşı gereken desteği ortaya koyuyor.” diyen Hacımustafaoğulları şöyle devam etti: “Ülkemiz bu terör örgütlerini gerçekten yok etmek ve aza indirmek amacıyla mücadele ediyor. Dolayısıyla Türkiye’nin verdiği mücadele ile onların mücadele ediyor görüntüsünü karıştırmamak lazım. Onların amacı Ortadoğu’yu bataklığa çevirmek, Türkiye’ninki ise bataklıkları kurutarak coğrafyamızı gülistana çevirmektir.”

Komutanlar harekat merkezinden takipte

Fırat Kalkanı Harekâtı ve terörle mücadele operasyonları Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar yönetiminde sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DAEŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla 24 Ağustos’ta başlatılan “Fırat Kalkanı Harekatı”nın sürdüğü belirtildi. Buna ilave olarak yurt içinde de terörle mücadele operasyonlarının devam ettiği bildirildi. Fırat Kalkanı Harekâtı’nın başladığı ilk günden itibaren, başta Genelkurmay Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi’nde olmak üzere Kara ve Hava Kuvvetleri Harekat Merkezleri ile harekata katılan tüm ilgili komutanlıkların harekat merkezlerinde 7/24 esasına göre çalışmaların aralıksız devam ettiği vurgulandı.

AKAR BAŞKANLIK EDİYOR

Bilgilendirmede her sabah, Silahlı Kuvvetler Komuta Harekât Merkezi’nde; Akar’ın başkanlığında, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlarının da katılımıyla hem Fırat Kalkanı Harekâtı hem de terörle mücadele operasyonlarıyla ilgili son gelişmeler hakkında, harekatı icra eden komutanlıklardan görüntülü olarak brifing alındığı ve durum değerlendirmesi yapıldığı kaydedildi. Söz konusu toplantılara Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve MİT Müsteşarlığı’ndan temsilcilerin de katıldığı, ani gelişmeler olması halinde toplantıların zamana bağlı kalmaksızın aynı düzende icra edildiği bildirildi.

yeniakit.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.