Fireci 4 Eski Bakan!

Fireci 4 Eski Bakan!

Parti kapatmayı zorlaştıran maddenin 327 oy alması ve paketten düşmesinde fireci vekiller arasında 4 eski bakanın da bulunduğu iddia edildi.

Anayasa paketinde siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin madde 327 oy aldığı için paketten düştü. AK Parti yönetimi, pakete ret oyu veren milletvekillerinin isimlerini tek tek tespit etti. AK Parti yönetimi pakete ret oyu verdiği ortaya çıkan isimleri görünce şaşırdı. Başbakan Erdoğan, önceki gece yarısına kadar Meclis’teki makamında AK Parti yöneticileri ile toplantı yaptı. Toplantıda, Anayasa Mahkemesi ve HSYK ile ilgili maddelerdeki alınacak tedbirler konuşuldu .

RETÇİLER BİLİNİYOR

Anayasa paketine “demokratik açılıma” karşı çıkan isimler ret oyu verdi. Ancak AK Parti yönetimi hiç beklemediği isimlerin ret oyu verdiğini tespit etti. 8. maddeye oy vermeyen milletvekillerinin bu tavırlarını yakın çevrelerine açıkladıkları öğrenildi. AK Parti yönetimi, maddeye ret oyu veren isimlerden 4’nün eski bakan olduğunu tahmin ediyor. AK Parti yönetimi, bakanlıktan alınan bu isimlerin paketin bu maddesine ret oyu vererek “intikam’ aldığını düşünüyor.

KOCA ÖZÜR DiLEDi

Dünkü gazetelere AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca’nın bir kağıda isimleri yazarken çekilmiş fotoğrafı yer aldı. Koca’ın fireci vekilleri yazdığı iddia edilirken, listede adı bulunanlardan Kürşad Tüzmen, “Başbakan yalakalığına soyunanlar hesabını verir” dedi. Köksal Toptan ise “Listeyi yazana değil yazdırana bakmak lazım” derken, bu gelişmelerin ardından yazılı bir açıklama yapan Faruk Koca, “Liste hazırlanması söz konusu değil. İsmi geçen arkadaşlarımdan teker teker özür diliyorum” dedi.

Bilal ÇETİN - BUGÜN

Etiketler :