Flaş gelişme: Trump, yaptırım kararını onayladı!

Flaş gelişme: Trump, yaptırım kararını onayladı!

Reuters haber ajansı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya yönelik Kongre'nin aldığı kapsamlı yaptırım kararını onayladığını duyurdu.

Reuters'ın Beyaz Saray'dan ismi açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı habere göre Başkan Trump, Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulanmasını attığı imzayla onayladı.

ABD Kongresi Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimine müdahale ettiği iddiaları nedeniyle Moskova'ya yaptırım uygulamak için harekete geçmişti. Kongrenin oylamadan sonra desteğini alan yasa, Başkan Trump'ın vetosu ya da onayı ile karşılaşacaktı. Ancak Donald Trump yasaya onay verdi. 

Yasa Ukrayna'daki gelişmeler nedeniyle uygulanan Rusya'ya yaptırımları sıkılaştırıyor. Diğer yandan 2016'daki başkanlık seçimine müdahale ettiği iddiasıyla Rusya'ya yeni yaptırımlar da getiriyor. Rusya'nın demiryolu, gemicilik, metal ve madencilik gibi kilit sektörlerini de hedef alıyor. Yasanın yürürlüğe girmesi durumunda Rusya'daki petrol şirketleriyle iş yapan şirketlere de kısıtlamalar gelecek.

ABD'de yasalara giren yaptırımları kaldırmak, diğer yaptırımları kaldırmaktan çok daha zor. Yasaya giren yaptırımları kaldırma yetkisi, kararnameyle uygulanan yaptırımların aksine, ABD Başkanı Trump'ın elinde değil Kongre'nin elinde bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.