Flaş..! Play-Off sistemi kabul edildi...

Flaş..! Play-Off sistemi kabul edildi...

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirerön, Spor Toto Süper Lig'de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spor Toto Süper Lig kulüpleriyle yaptığı toplantı sona erdi.

Toplantı sonrası Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, Spor Toto Süper Lig'de play-off sisteminin bu sezondan itibaren başlayacağını söyledi.

Demirören yaptığı açıklamada: "Federasyon başkanları ve Digiturk yetkillieri bir araya geldi. Digiturk'ün kulüplere teklifleri oldu, biz de pazarlık yaptık.
 
Digiturk'ün mukavelesinin üç sene daha uzatılması için kulüpler olarak imza attık. Umarım kulüplerin lehine sonuçlanır. Statü ile ilgili fazla bir şey görüşülmedi.
 
Federasyonun aldığı play-off sistemi bu sezon uygulanacak. Galatasaray Kulübü, play-off'la ilgili şüphelerini dile getirdi. Federasyondan ricamız bunun deneme olarak olması, aksilikleri görülürse bir sonraki sezon kalkması.
 
Yere düşmüş futbolumuzu ayağa kaldırmak istiyoruz. Maç fazlalığı ve derbilerin fazlalığı futbolumuzu hareketlendirecektir. Kişiler geçici, kulüpler kalıcıdır.
 
Herkesin decoder alarak futbola destek vermesi gerekiyor. Bir kaç kulüp play-off sistemine karşı görüş bildirdi. Toplantıda Süper Kupa maçı gündeme gelmedi." ifadelerini kullandı.
 
PLAY-OFF SİSTEMİ NASIL OLACAK?
 
Lig sonunda ilk 4 sırayı alan takımların puanları ikiye bölünecek.. Eğer sonuçlar buçuklu çıkarsa alınan puan yukarıya tamamlanacak.. (Örneğin 79 puan alan takımın puanı ikiye bölündüğünde 39.5 olan puan 40’a tamamlanacak.) Ardından bu 4 takım aralarında çift devreli lig oynayacak ve şampiyon buna göre belirlenecek..
 
EĞER puan eşitliği olursa, Şampiyonlar play-off grubuna tam puanla gelen takım, buçuklu puanla gelen takımı geçecek.. Eğer iki takım da tam puanla ya da buçuklu puanla gelmiş ise bu durumda da iki ekip arasında tüm sezon oynanan maçlar ele alınacak ve ikili averajda üstün olan rakibini geçecek..
 
NORMAL sezonu 5 ve 8. sırada tamamlayan takımlar da aralarında çift devreli lig oynayacak.. Ancak bu takımlar oluşturulacak Avrupa Ligi play-off grubuna ‘0’ puanla başlayacak.. Bu ligi 1. bitiren takım, Şampiyonlar play-off grubunu 4. bitiren takımla Avrupa’ya gidecek 5. takım olmak için tarafsız sahada tek maç oynayacak.. Bu karşılaşmanın galibi Avrupa Ligi’ne 4. ön eleme turundan başlayacak.. Şampiyonlar play-off grubunun 3.’sü ise Avrupa Ligi’ne 3. ön elemeden katılacak..
 
Play-Off'u kimler uyguluyor?
 
Play-Off sistemini uygulayan ligler arasında Avrupa'nın küçük ülkeleri ağırlıklı olarak yer alıyor.
 
San Marino, Andorra, G.Kıbrıs, Belçika, İsrail ve İskoçya bu sistemi uygulayan ülkeler arasında...

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.