FLAŞ.. TSK SURİYE'DE IŞİD KONVOYUNU VURDU

FLAŞ.. TSK SURİYE'DE IŞİD KONVOYUNU VURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de El Kaide bağlantılı IŞİD konvoyunu vurdu.

Türkiye-Suriye sınırında Türk Silahlı kuvvetlerine ateş açan Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşılık verildi. IŞİD konvoyundaki pikap, kamyon ve otobüs tahrip edildi.
 
Hudut karakolumuz Çobanbey'e ateş açılması üzerine TSK, misilleme yaptı. Fırtına obüsleri ve tank toplarıyla karşıya yanıt veren Türk Silahlı Kuvvetleri, IŞİD konvoyundaki 3 aracı tahrip etti. 
 
Karşı tarafta herhangi bir zaiyatın olup olmadığı ise açıklanmadı. 
 
TSK'DAN AÇIKLAMA
 
TSK'dan yapılan açıklamada ise "Dün saat 16:40'da Çobanbey hudut hattında TSK'nın iki aracına hafif silahla ateş açıldı. TSK misliyle karşılık verdi. IŞİD'a ait üç araç imha edildi. IŞİD konvoyunda pikap, kamyon ve otobüs tahrip edildi" denildi.
 
 IŞİD örgütü kimdir?
 
Suriye'de belki de son zamanlarda adı en fazla geçen grup Irak ve Şam İslam Devleti. Sayıca muhalifler arasında devede kulak kalsalar da sayılarıyla orantısız bir şekilde dikkat çekmekteler. Suriye'de geçmişleri yok.
 
Lider tabakasının da savaşçılarının da çoğu Suriyeli değil. İsmine bile "Şam" kelimesi daha sonradan eklendi. Yine de IŞİD, Suriye'ye girdiği andan itibaren Suriye'ye ilişkin tartışmaları domine etmekte.  Örgüt, 2004 yılında Tevhid ve Cihat ismiyle ortaya çıkar ve Irak Savaşı'nda Amerikalılar'a karşı direnişe geçer. Bir kaç isim değişikliği ve irili ufaklı grupların eklenmesiyle birlikte 2006'da ismini Irak İslam Devleti olarak değiştirir.
 
Nisan 2013'te de Suriye'ye girmeleriyle birlikte isimlerine "Şam" kelimesi eklenir. İsminden de anlaşılacağı üzere kendilerini salt bir direniş örgütü olarak görmezler. Kendilerine yakın forumlara bakarsanız, örneğin alplatformmedia.com, İslam Devleti'nin ilanının üzerinden 2662 geçti yazar. Anlayacağınız bir devlet kurduklarına ve şu an başında bulunan Ebubekir El-Bağdadi'ye biat edilmesi gerektiğine inanmış durumdalar.
 
Kuruluş beyanlarında, ilhamlarını 622'de Medine'de kurulan İslam Devleti'nden aldıklarını söylüyorlar. Hatta şu anda kontrol ettikleri toprağın 622'deki İslam Devleti'nin kontrol ettiği topraktan daha büyük olduğunu söylüyorlar.ROTAHABER



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.