Floridalı Öğretmen Namaz Kılan Öğrencilere Hakaret Edince Kovuldu

Floridalı Öğretmen Namaz Kılan Öğrencilere Hakaret Edince Kovuldu

ABD’nin Florida Eyaletinin Pembroke Pines şehrindeki bir lisede öğrencileri namaz kılarken gören ve onlara hakaretler eden bir öğretmenin işine son verildi.

Habername.com / Miami, Florida, ABD

Bir Tiktok videosuyla ortaya çıkan olay şu şekilde gelişti. Üç liseli genç bir odada cemaat halinde namaz kılarken içeriye öğretmen olduğu anlaşılan bir bayan giriyor. “Durun bakalım. Burası benim ofisim ve siz burada büyü mü yapıyorsunuz?” diyor. Bu sırada odaya bir başka öğretmen girdiği, düdük çaldığı ve “Ben İsa’ya inanıyorum ve buna mani oluyorum” dediği duyuluyor. Videoda aynı öğretmenin namaz kılan çocukların eline bastığı ve seccadelerinin üzerinde yürüdüğü görülüyor.

Olayın ortaya çıkmasının hemen ardından toplanan okul yönetimi yaptığı açıklamayla olayı tüm yönleriyle araştırdıklarını ve ilk adım olarak o öğretmenin iş akdine son verdiklerini beyan etti.

Bölgede ikamet eden yazarımız Mehmet Yaşar Ulutaş’ın elde ettiği bilgilere göre olay sonrası bir polis raporu tutulmamış. Lakin Ulutaş’ın da yönetim kurulunda olduğu COSMOS ve diğer müslüman derneklerinin ikazlarıyla Florida Federal Savcısı ve FBI olayı araştırıyor.

ABD Anayasa Mahkemesi kararına göre devlet okulları resmi ayin düzenleyemez, fakat eğitim zamanını engellemediği sürece öğrencilerin liderlik ettiği bir ayin Amerikan Anayasası'nın Birinci Değişiklik Maddesi (First Amendment) ile koruma altında.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.