Foça'daki kanlı saldırıdan ilginç gelişme!

Foça'daki kanlı saldırıdan ilginç gelişme!

Foça saldırısında ismi açıklanmayan bir astsubayın patlamayı izleyen biri kadın iki teröristi gördüğü belirlendi.

150 metre uzaklıktaki astsubay teröristlere doğru koşarak ateş etti. Sözü edilen bölgede 21 boş kovan bulundu.

İzmir'in tatil beldesi

Foça'da gerçekleştirilen kanlı saldırıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Bir astsubayın olaya tanık olduğu ve kaçmaya çalışan biri kadın iki saldırganın peşinden koşarak 21 el ateş ettiği belirlendi.

Teröristlerin olay yerini iyi gören bir yere yerleşerek patlama anını izledikleri bildirilmişti. Olaydan sonra da siyah bir otomobille kaçtıkları dile getirilmişti.

'ŞOFÖRÜM' DEDİ TUTUKLANDI

Foça’daki kanlı pusunun ardından geniş çapta soruşturma başlatan TerörleMücadele ŞubeMüdürlüğü ekipleri, saldırganlara kuryelik yaptığı iddiasıyla önceki gün Ş.K’yı gözaltına aldı. Emniyette sorguya alınan şüphelinin, terörle bağlantısının bulunmadığını söylediği ileri sürüldü. Kelepçesiz olarak ekip otosuna bindirilen zanlı, basın mensuplarına, “Sadece TIR şoförüyüm, bombayla ilgim yok” dedi. Ancak mahkeme Ş.K'yı tutukladı. Kanlı tuzağı çok yönlü değerlendiren terörle mücadele ekipleri, patlamanın tanıklarından bir astsubayın ifadesini alarak, bazı ipuçları elde etti. Patlamaya 150 metre uzakta tanık olan astsubayın, birinin kadın olduğunu öne sürdüğü iki saldırganın peşinden koştuğu ve beylik tabancasıyla da ateş ettiği ortaya çıktı. Nitekimolay yeri inceleme ekiplerinin bölgedeki araştırmasında, 21 boş kovan bulundu.

'YAŞIYORSAK HASAN'A BORÇLUYUZ'

Bu arada ağır yaralı Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in silah arkadaşları olay anını anlattı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir uzman çavuş şunları kaydetti: “Hasan’ın vitesi küçültmesiyle otobüs yavaşladı. Bu sırada büyük bir patlama sesi duyduk. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Hasan’la birlikte önde oturan asker Özkan Ateşli kanlar içinde kaldı.

Patlamayla birlikte sıkışan kapıları elle açarak Hasan ve Özkan’ı otobüsten çıkardık. Bu sırada ambulans ve itfaiye geldi. Arkadaşlarımızı ambulansa taşırken ikinci patlama oldu. Hasan’ı oturduğu yerden aldığımızda ayakkabısı fren pedalıyla gaz pedalının arasına sıkışmış haldeydi. Patlamayla birlikte otobüs şarampole yuvarlanmasın diye frene basmış. Şu an burada konuşabiliyorsak bunu Hasan’a borçluyuz.”

Süpermen'in babası: Türkiye sahip çıktı

Ağır yaralı 'süpermen' lakaplı Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in yaşam savaşı sürüyor. Baba Cengizhan Özmen, tüm Türkiye’den destek mesajları aldıklarını belirtirken “Oğlumuzun yaralandığı haberi üzerine Mersin’den buraya geldik. İzmir halkı bizi bağrına bastı. Gerek telefonla arayarak, gerekse buraya gelerek yanımızda olduklarını söylüyorlar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Oğlumu yaralayan hainler bizim güçsüz olduğumuzu zannetmesin. Birlik olarak onlara en güzel cevabı verdik. Dimdik ayakta duruyoruz" dedi. Anne Durdu Özmen de “3 oğlum daha var. Onları da teröristlerle çarpışmak için dağa gönderirim. Gerekirse kocamı bile gönderirim. Yeter ki artık masum insanların kanı dökülmesin. Oğlumun tekrar ‘anam’ dediğini duymak için canımı veririm” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.