Foça saldırısında PKK bombalarını ahırda saklamış!

Foça saldırısında PKK bombalarını ahırda saklamış!

İzmir'in Foça ilçesinde askerî servis aracına yönelik yapılan saldırı için bombaların ahırda saklandığı ortaya çıktı.

İzmir'in Foça ilçesinde askerî servis aracına yönelik bombalı saldırıyı yapan terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık ettiği öne sürülen üç kişinin çiftçi olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlıların Bayındır ilçesinde tarlaları olduğu, patlamada kullanılan bombanın kurye aracılığıyla buraya getirilerek ahırlarda saklandığı belirlendi.

Foça'da 9 Ağustos 2012 günü, iki askerin şehit olduğu ve 10'u asker 12 kişinin yaralandığı bombalı terör saldırısının zanlılarından biri ölü, diğeri yaralı ele geçirilmişti. Bombacılara Foça'daki eylemleri sırasında yardım ve yataklık ettiği belirlenen beş kişi ise İzmir ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarla yakalanarak gözaltına alınmıştı. Operasyonda yakalanan Ş.R. ve kardeşi Ş.R.'nin, Şanlıurfa'dan göç etmelerinin ardından 1996 yılında İzmir'in Bayındır ilçesine yerleştiği öğrenildi. Burada çiftçilik yaptıkları öğrenilen kardeşlerin, kısa sürede tarla, bağ, bahçe sahibi olduğu belirlendi. H.D. aracılığıyla getirilen patlayıcıları bu kişilerin ahırlarında sakladıkları ileri sürüldü. Gözaltında bulunan beş kişinin sorguları, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde devam ediyor. Yaralı olarak yakalanan zanlı Çiçek'in ise tedavisinin sürdüğü, daha sonra İzmir'e getirilebileceği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.