Davutoğlu'ndan Bayırbucak açıklaması

Davutoğlu'ndan Bayırbucak açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Bayırbucak bölgesinde Türkmenlere yönelik yapılan saldırılar hakkında açıklamada bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkmen Dağı'ndaki katliama dair yaşananları TBMM'den telefon aracılığıyla bağlandığı Habertürk canlı yayınında değerlendirdi.

"Bayırbucak bölgesinde tek bir terör unsuru yok. DEAŞ'a karşı operasyon yapılıyorsa bu uluslarası koordinasyonla yürütülmeli" diyen Davutoğlu, şunları söyledi:

BAYIRBUCAK BİZE ECDADIMIZIN EMANETİ

Masum sivillere ve özellikle Türkmenlere yönelik katliama yol açılmamalı. BM'de temaslarımız sürüyor, Bayırbucak'ta kardeşlermizin korunması ve öz vatanlarında hayatlarına devam etmeleri için her türlü talimatı verdik. Bayırbucak bize ecdadınımızın emaneti.  Nasıl diğer bölgelerden gelen kardeşlerimizi kucak açtıysak Bayırbucak'tan gelen kardeşlerimize de kucak açarız. MİT tırlarına operasyon yapanlar bu katliamdan sorumlu olanlar çevrelerdir.

TÜRKMENLERE SAHİP ÇIKMAK, BAHSETMEKLE OLMAZ

Türkmenlere sahip çıkmak, sadece Türkmencilikten bahsetmekle olmaz. O gün tavır almayanlar, bugün konuşma hakkına sahip değildir. Kobani'de söylediklerini Türkmenler için söylemeyenler de burada açıktır. Bizim meselemiz insani meseledir. Etnik ve mezhep ayrımı yapmıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.