Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açtı

Frankfurt Kitap Fuarı kapılarını açtı

Dünyanın en büyük kitap fuarı olarak gösterilen 63. Frankfurt Kitap Fuarı bugün kapılarını ziyaretçilere açtı.

Resmi açılışı dün akşam Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ve fuarın onur konuğu olan İzlanda'nın Cumhurbaşkanı Olafur Ragnar Grimsson tarafından yapılan fuarda yaklaşık 3 bin etkinlik düzenlenecek. Fuara, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 106 ülkeden 7 bin 384 yayın evi ve kuruluş katılıyor.

Türkiye'den yaklaşık 200 yayın evine ait 3 bine yakın kitabın sergileneceği 350 metrekarelik ulusal stantta 17 yayın evi, çocuk kitapları standında da 10 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı ziyaretçilerle buluşacak.

Türkiye'den 7 telif hakları ajansının katıldığı fuarda, ajanslar Türk yazar, yayıncı ve çevirmenler için yeni dış bağlantılar kuracak, ayrıca Türk Kültür, Sanat ve Edebiyatıyla İlgili Eserlerin Türkçe Dışındaki Dillerde Yayımlanmasına Destek Projesi'ni (TEDA) tanıtacak.

Türkiye Ulusal Standı'nda gerçekleşecek etkinliklerde Türk yazar, gazeteci ve sanatçılar göç, sanat, edebiyat ve Türkçe gibi konularda görüşlerini paylaşacak, Türkiye'den Almanya'ya yönelik göçün 50. yılı vesilesiyle de bir dizi etkinlik düzenlenecek.

Düzenlenecek etkinlikler arasında "Türkiye'den Göçün 50. Yılında Türk Medyası ve Türkçe Gazetecilik" konulu bir sempozyum, "Göç Gerçeği" adlı bir belgesel film gösterimi ve kuratörlüğünü Fahri Aral'ın yaptığı "Fotoğraflarla Göçün 50. Yılı Sergisi" yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.