Onbinlerce Türk Avrupa'nın göbeğinde toplandı

Onbinlerce Türk Avrupa'nın göbeğinde toplandı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, çıkarmak istediği soykırım yasasıyla farkında olmadan bir ilkin yaşanmasına neden oldu. Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan binlerce Türk, soykırım yasasını protesto için Paris’te toplandı.

Avrupa’nın dört bir yanından gelen Türkler, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa teklifi aleyhinde Paris’te büyük bir protesto gösterisi düzenliyor.

Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan Türkler, Paris’teki büyük yürüyüş için Denfert-Rochereau Meydanı’nı doldurdu.

Anadolu Ajansı’nın Fransa Türk Dernekleri Koordinasyon Birliği’nden aldığı bilgiye göre, yaklaşık 526 otobüs dolusu Türk vatandaşı çeşitli Avrupa ülkelerinden Paris’e ulaştı. Türk ve Fransız bayraklarıyla gösteriye gelen Türkler, yasa teklifinin ifade ve düşünce özgürlüğüne ve Fransız anayasasına aykırı olduğunu ifade eden pankartlar taşıyor.

Senato’ya doğru yürümeye başlayan göstericilerin yasa teklifinin mimarı olarak bilinenFransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy aleyhine sloganlar atıyor.

Fransız Türk Dernekleri Koordinasyon Birliği sözcüsü Hikmet Türk, yaptığı açıklamada, “ "Aslında bu yasa teklifini getiren Sarkozy'ye teşekkür ediyoruz. Sarkozy Fransa'da 5 yıl hiçbir şey yapmadı ama en azından bu yasa teklifiyle buradaki Türkleri birleştirmeyi başardı. Bu yüzden ona teşekkür borçluyuz" ” dedi.

Gösterilerde olası provokasyonların engellenmesi ve kortej güvenliği için Fransız polisinin yanı sıra yaklaşık 500 mavi kol bantlı gösterici de bizzat kendi kortejlerinin güvenliğini sağlıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum