Fransa'dan PKK'ya ağır darbe

Fransa'dan PKK'ya ağır darbe

Fransa'nın Akdeniz sahilindeki Marsilya kentinde Kürt kökenli bir Türk vatandaşını öldürme planları yaptıkları söylenen 5 PKK militanı Fransız gizli servisleri tarafından gözaltına alındı.

Fransız Le Point dergisi PKK militanlarına yönelik operasyonların 24-25 Ağustos günleri gerçekleştirildiğini belirtti.

Le Monde gazetesi ise, adli makamları kaynak göstererek, operasyonların "Kürtler arası hesaplaşma" ve "PKK'nın finansmanı" olmak üzere iki ayrı temelde gerçekleştiğini aktardı. Fransız haber ajansı AFP de, öldürülmek istenen Kürt kökenlinin "devrim vergisini, vermeyi reddettiğini" aktardı. Ele geçirilen militanların ve hedefleri olduğu söylenen Türk vatandaşının kimlikleri açıklanmadı. Buna karşılık ele geçirilenlerden dördü hakkında "cinayete teşebbüs", "silah bulundurma" ve "terörizm" suçlarından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

MARSİLYA'DA EYLEMLERİNİ ARTTIRDI
Son zamalarda Marsilya ve çevresinde eylemlerini artıran PKK sempatizanları, 9 Ağustos'ta kentte oynanan Marsilya-Eskişehirspor maçı sırasında tribünlerde Abdullah Öcalan posteri açmış, 19 Ağustos'ta da Marsilya'ya dönmekte olan bir yolcu gemisinde pankartlar açarak bildiriler dağıtmıştı.

PKK sempatizanları temmuz ayının başından bu yana Fransa'nın Almanya sınırındaki Strasbourg kentinde Türkiye'nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi binası önünde Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması talebiyle "aralıksız nöbet" eylemi de düzenliyorlar. PKK, Öcalan'ın serbest bırakılması talebiyle Avrupa'daki yandaşlarını 1 Eylül'de Avrupa Konseyi binası önünde gösteriye çağırdı.

Fransız terörle mücadele birimlerinin eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde PKK'ya yakın dernek ve kuruluşlara karşı başlattığı operasyonlar yeni Cumhurbaşkanı François Hollande döneminde de devam ediyor. Polis, PKK yandaşlarının şiddet içermeyen eylemlerine göz yumarken, şiddet içeren veya kamu düzenini bozucu eylemlere derhal müdahale ediyor. (NTV)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.