Fransız Generalin Daeş açıklaması şoke etti!

Fransız Generalin Daeş açıklaması şoke etti!

Fransa Genelkurmay Başkanı General Pierre de Villiers, "Kısa vadede DAEŞ'e karşı zafer kazanılması söz konusu olmayacak. Herkes nihayetinde bu çatışmanın diplomatik ve siyasi yollarla çözüleceğini biliyor" dedi.

Fransa Genelkurmay Başkanı General Pierre de Villiers, kısa vadede DAEŞ terör örgütüne karşı askeri bir zafer kazanılamayacağını belirterek, "Herkes nihayetinde bu çatışmanın diplomatik ve siyasi yollarla çözüleceğini biliyor"dedi.

Journal du Dimanche gazetesine konuşan Villiers, Paris'teki terör saldırıları sonrası halkın korunması için alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde 34 bin askerin ülke çapında görevlendirildiğini söyledi.

KISA VADEDE ZAFER OLMAZ, ANCAK DİPLOMATİK YOLLA ÇÖZÜLÜR MESAJI

Ülkesinin DAEŞ ile mücadelesine yönelik soruları yanıtlayan Villiers, "Kısa vadede DAEŞ'e karşı zafer kazanılması söz konusu olmayacak. Herkes nihayetinde bu çatışmanın diplomatik ve siyasi yollarla çözüleceğini biliyor"ifadesini kullandı.

Villiers, Rusya'yla DAEŞ'e karşı işbirliğine ilişkin soru üzerine de, "DAEŞ, hepimiz için ortak düşman ancak henüz DAEŞ hedeflerinin tespit edilmesi ya da vurulması konusunda Rusya'yla işbirliği yapmadık" diye konuştu.

Europe 1 radyosuna konuşan Fransa Savunma Bakan Jean-Yves Le Drian da Fransa'ya kimyasal sadırı düzenlenmesi riskini göz önünde bulundurduklarını ifade ederek, bu noktada gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.