Fuar sektöründe büyük ortaklık

Fuar sektöründe büyük ortaklık

Messe Stuttgart ile Ares Fuarcılık arasındaki ortaklık anlaşması 14 Nisan 2010’da İstanbul Fuar Merkezi’nde (CNR EXPO) imzalandı ve yeni oluşumun adı Messe Stuttgart Ares olarak belirlendi.

Anlaşma ile Messe Stuttgart Ares firması, başta Türkiye olmak üzere Balkan, Orta Doğu ve Kafkasya bölgesinde etkin olmayı amaçlıyor.

Fuarcılıkta en büyük Alman-Türk ortaklığı

2009 yılındaki krize rağmen son yıllardaki yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi ve yabancı şirketlerle evlilik, gelişen Türk fuar sektöründe de görülmeye başlandı. Almanya’da düzenlediği uzmanlık fuarları ile tanınan Messe Stuttgart, İstanbul merkezli ihtisas fuarları ile tanınan Ares Fuarcılık’a ortak olarak Türkiye pazarına girdi. Firma bu yatırımı ile Türkiye, Balkanlar, Kafkasya ve Orta Doğu’da etkin olmayı hedefliyor. Messe Stuttgart, yeni pazarlar yaratma amacı ile Türkiye ile aynı anda Çin’de de bir ortaklık kurdu.

Hedef yabancı firmaları Türkiye fuarlarına çekmek

Ortaklık 14 Nisan’da Dünya Ticaret Merkezi’nde bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Messe Stuttgart ve Ares firmalarının sahipleri ve tepe yöneticilerinin katılımı ile yapılan basın toplantısında hem Türkiye’de hem de uluslararası mecralarda yapılacak ortak çalışmalar açıklandı.

Ares Fuarcılık artık global oyuncu

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gençoğlu, Messe Stuttgart ile yaptıkları anlaşma sonrası birçok uluslararası fuarı Türkiye’ye getireceklerini söyledi. Gençoğlu “Başarımızı Almanya’nın en büyük fuar firmalarından biri ile evlendiriyoruz. Messe Stuttgart için de oldukça önemli olan bu ortaklık sayesinde Türk firmalarını uluslararası fuarlarda daha da sık görmeye başlayacağız” diye konuştu.

Messe Stuttgart : ‘Global düşün, yerel çalış’

Messe Stuttgart Genel Müdürü Roland Bleinroth iseTürkiye ve Çin pazarlarına öncelik verdiklerini, global stratejilerini yerel çözümlerle desteklemek istediklerini söyledi. Türkiye’nin fuar anlamında Avrupa’nın sayılı merkezlerden biri haline geldiğini belirten Bleinroth “Ares’in uzman olduğu sektörlerin Messe Stuttgart’ın ilgi alanına girmesi ve Ares’in İstanbul merkezli olması bu ortaklıktaki önemli gerekçelerimiz’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :