Furkan Korkmaz Serbest Bırakıldı!

Furkan Korkmaz Serbest Bırakıldı!

NBA’de oynayan en kıdemli oyuncularımızdan olan Furkan Korkmaz takasın son gününde Philadelphia 76ers tarafından Indiana Pacers’a takas edildi. Yeni takımı Indiana Pacers ise Furkan’ı serbest bıraktı.

Mehmet Y. Ulutaş | habername.com | Miami | ABD

Takas dönemine hızlı giren Indiana Pacers deyim yerindeyse kadrosunu yeniledi. Daha önce Siakam gibi çok önemli bir oyuncuyu kadrosuna katan Indiana Pacers takasın son gününde bu sefer de kadrosunda “temizlik” yaptı.

Indiana Pacers takımı Philadelphia 76ers takımına Buddy Hield’i takasla verirken karşılığında Marcus Morris Sr., Furkan Korkmaz ve üç ikinci round draft seçme hakkı aldı. Morris’i bekletmeden San Antonio Spurs takımına takasla verirken karşılığında keskin şutör Doug McDermott’ı aldı. Furkan Korkmaz’ı da serbest bıraktı.

Pacers takımı ayrıca Golden State Warriors takımına Corey Joseph ve nakit karşılığında bir ikinci round draft seçme hakkı gönderdi. Ardından Joseph’ı da serbest bıraktı.

NBA ligindeki bir takım bir oyuncusunu serbest bıraktığı zaman o oyuncu belirli bir transfer penceresi içerisinde istediği başka bir takıma gidebilir. Eğer serbest bırakılan oyuncu başka bir takım bulamaz ise mevcut kulubü oyuncunun kalan kontrat süresi boyunca garanti olan ücretlerini ödemekle hükümlüdür.

NBA’deki her takım kadrosunda maksimum 15 oyuncu bulundurabiliyor ve toplam maaş yükünün “salary cap” denilen limitlerin altında olması gerekiyor. O yüzden takımlar maaş yüklerini azaltmak, ihtiyaçları olan başka bir pozisyona oyuncu alabilmek, performansından memnun olmadıkları oyunculardan kurtulmak, vesaire sebeplerle oyuncularını serbest bırakabiliyorlar.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.