Büyük vurguna Demirören el koydu!

Büyük vurguna Demirören el koydu!

Amatör futbolda hayâli maçlar çetesinin yıllardır Futbol Federasyonu’nu büyük zarara uğrattığı ortaya çıktı. Olayla, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören bizzat ilgileniyor.

Demirören'in "Ucu nereye, kime ulaşırsa ulaşsın, sonuna kadar gidilecek" talimatı sonrasında araştırılan Kırıkkale'deki skandalın buzdağının sadece görünen yüzü olduğu belirlendi. Amatör kümelerde yıllardır hayâli maçlar ve turnuvalar düzenleyen çetenin faaliyetlerinin çok eskilere dayandığı tespit edilirken, 10 milyon TL'yi aşan bir zarar söz konusu.

Geçtiğimiz ay Akşam Gazetesi'nin ortaya çıkardığı skandal habere göre ; Kırıkkale'de İl Hakem Kurulu üyelerinin hayâli maç düzenleyerek, hayâli isimlerle hakem ataması yapıldığı, bazı hakemlerin de 2 maç yönetmelerine karşın 30 maç yönetmiş gibi gösterilerek yaklaşık 40 bin TL'lik haksız kazanç elde edildiği haberi yer almıştı. Gelişme üzerine bir yandan disiplin kurulları harekete geçerken Futbol Federasyonu da konuyu derinleştirme kararı vererek çalışmalara başladı.

3 KİŞİ DENETLEDİ

Vatan Gazetesi bu skandaldan sonra yapılan araştırmaları gün yüzüne çıkardı ve Demirören'in olaya el koymasının ayrıntılarını paylaştı. "Ucu nereye, kime giderse gitsin, sonuna kadar gidilecek" diyerek talimatıyla bütün soruşturma safhasına destek veren TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in talebiyle Futbol Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan 2 bağımsız denetçi istendi, Futbol Federasyonu'ndan da bir denetçinin bu ekibe dahil olmasıyla oluşan 3 kişilik kurul geçmiş tarihlere de giderek belgeleri, hesapları didik didik etmeye başladı.

SAVCILIĞA VERİLDİLER

Yapılan çalışmalar sonucunda vurgunun Kırıkkale ile sınırlı olmadığı, çetenin faaliyetlerinin TFF’nin çok eski dönemlerine kadar gittiği tespit edildi. Böylece amatör kümelerde gerçekleştirilen hayâli maçlar, hayâli turnuvalar, bu turnuvalara atanmış gibi gösteriken hakemler, gözlemciler üzerinden 10 milyon TL’nin üzerinde bir çete vurgunu gerçekleştiği ortaya çıktı. Federasyon, faillerin ortaya çıkması için durumu adli makamlara da aktarırken, öncelikle Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyursunda bulundu.

Kırıkkale’de ne olmuştu?

Kırıkkale’de geçtiğimiz sezon oynanan amatör maçlarda görev yapan 30 hakem ve 6 gözlemci, yönettikleri 2 maçı, 30 maç gibi göstererek 40 bin TL’yi bulan haksız kazanç sağlamakla suçlanıyordu. Vurgunu yönetmedikleri maçları dijital ortamda yönetmiş gibi işleyerek yaptıkları iddia edilen ve Disiplin Kurulu’na sevk edilen 36 kişiden 12’sinin suçsuzluğu anlaşılmıştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.