Hakan Çalhanoğlu, Milan TV'ye konuştu

Hakan Çalhanoğlu, Milan TV'ye konuştu

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu: "Bizim için asıl mücadele Şampiyonlar Ligi'ne dönmek"- "En önemli şey bir takım olabilmek"- "Avrupa Ligi ön elemesinde karşılaşacağımız takımı tanımıyorum. Bu da iyi hazırlanmak için bir gerekçe"

 

ROMA (AA) - İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan'ın bu sezonki transferlerinden Hakan Çalhanoğlu, kırmızı-siyahlı ekip olarak gelecek sezon ligi, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılacak bir pozisyonda bitirmek istediklerini söyledi.

Milan'ın kısa bir süre önce Almanya'nın Bayer Leverkusen ekibinden transfer ettiği 23 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu Hakan, yeni takımının Çin'de sürdürdüğü sezon hazırlıkları sırasında Milan TV'ye demeç verdi.

Kendisi için her şeyin yeni olduğunu dile getiren genç oyuncu, "Takımda hem güçlü oyuncular hem de genç ve yeni isimler var. İyi bir karma ekip oluşturuluyor, birçok başarılı oyuncu var. O nedenle bu yıl kazanmaya bakmalıyız." dedi.

Takımın hedeflerine de değinen Hakan, "İnanıyorum ki bizim için asıl mücadele Şampiyonlar Ligi'ne dönmek. Bunu istiyoruz çünkü iyi bir takımız ve sezon boyunca her kulvarda elimizden gelen her şeyi vermeliyiz. İyi oynayıp, iyi sonuçlar elde edeceğimizi umuyorum. Sonra her şey sırasıyla gerçekleşir." diye konuştu.

Lig şampiyonluğu da sorulan milli futbolcu, "Bizim bu konuda sakin olmamız gerektiğine inanıyorum. Zamana ihtiyacımız var çünkü yeni oyunculardan kurulu bir ekip. Maç içinde ve soyunma odasında takım olabilmek, gelişmek için zamana ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Takım ruhunu yakalamanın önemini vurgulayan Hakan, "En önemli şey bir takım olabilmek. İyi takım arkadaşlıklarından oluşan iyi bir ekip olabilmek. Bu, en önemlisi. Birlikte kazanıp, birlikte kaybetmek, iyi ve kötü günleri birlikte yaşayabilmek." değerlendirmesinde bulundu.

Hakan, hazırlık maçında Borussia Dortmund ile oynayacak olmaları için de "Önemli ve iyi bir takım. İyi tanıyorum. İyi oyuncuları var. Kadrolarında milli takımdan arkadaşlarım da var. Güzel bir hazırlık karşılaşması olacak. İyi mücadele edip, iyi oynamalıyız." şeklinde görüş belirtti.

Milli futbolcu, UEFA Avrupa Ligi ön elemesindeki rakipleri CSU Craiova hakkında da şunları kaydetti:

"Açıkçası Avrupa Ligi'ndeki rakibimizi tanımıyorum. Bu da iyi hazırlanmak için bir gerekçe. Kazanmamız gerekiyor. İyi hazırlanacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.