Gizli tanık Futbol-Ergenkon ilişkisini anlattı

Gizli tanık Futbol-Ergenkon ilişkisini anlattı

Futbol dünyasının yakından bildiği bir ismin gizli tanık olduğu iddia edildi.

Futbolda şike iddialarına ilişkin Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 93 sanıkla ilgili yargılama sürerken, sürpriz bir gelişme yaşandı.

Daha önce Ergenekon Davası'nda ifade veren "Poyraz" adlı gizli tanık, futbol dünyasından bazı isimlerin Ergenekon sanıkları ile bağlantılı olduklarını ileri sürmüştü.

Futbolda şike iddiasına ilişkin dosyada ise, bazı sanıkların Ergenekon sanığı Sedat Peker'in adamı olduğu iddia edilmişti.

Tartışmalar sürerken, geçtiğimiz haftalarda ilginç bir gelişme yaşandı.

İddiaya göre, Türk futbol camiasının yakından tanıdığı bir isim, Özel Yetkili Savcı Cihan Kansız'a gizli tanık olarak ifade vermek üzere başvurdu.

Savcı Cihan Kansız, bu talebi kabul etti.

Halen tutuklu bulunan gizli tanık, Cihan Kansız'ın talimatı ile gizli bir şekilde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Gizli tanık, yaklaşık 2 saat süreyle Savcı Kansız'a, bildiklerini anlattı.

Yine iddiaya göre, futbol camiasının yakından bildiği gizli tanığın, iddia olunan Ergenekon terör örgütüyle ilgili çarpıcı bilgiler verdiği belirtildi.

Gizli tanığın, özellikle Ergenekon'un futbol camiası içindeki bağlantıları hakkında yeni bilgiler verdiği de ifade edildi.

Bu bilgiler doğrultusunda, önümüzdeki günlerde soruşturmanın genişleyebileceği hatta kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlere uzayabileceği de kaydedildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.