'Delillere göre hareket etmek zorundayız'

'Delillere göre hareket etmek zorundayız'

Futboldaki şike soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'le görüşen Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, davanın bitmesini beklemeden karar alacaklarını söyledi.

Soruşturmanın bitmesinin çok uzun süreceğini belirten Aydınlar, "15 Temmuz'a kadar UEFA'ya takımları bildirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla biz delillere göre hareket etmek zorundayız.'' dedi.

Şike operasyonu hakkında bilgi almak üzere İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'ne giden ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile 1 saat 45 dakika görüşen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, davanın bitmesini beklemeden karar alacaklarını söyledi. Adliye çıkışında TFF Yönetim Kurulu üyeleri Lutfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ve Yunus Egemenoğlu ile birlikte basının sorunlarını cevaplayan Aydınlar, soruşturmada adı geçen takım ve yöneticilere Federasyon tarafından ceza verilip verilmeyeceğinin kısa süre içinde belli olacağını net biçimde ortaya koydu. "Savcı beyle görüştük, soruşturma hakkında bilgi aldık. Birlikte takip edeceğiz. Şu anda söyleyeceğimiz fazla bir şey yok." diyen Aydınlar, daha sonra çok önemli açıklamalar yaptı. Aydınlar, "15 Temmuz'da UEFA'ya takımlar bildirilecek. Çok az zaman var." sorusuna şu cevabı verdi: "Zaman darlığının farkındayız. Bu süreyi iyi değerlendireceğiz. Bu takvime uyacağız." Bir başka gazetecinin "Davanın bitmesini bekleyecek misiniz?" sorusuna da yine net bir cevap veren Aydınlar, "Davanın bitmesi çok uzun sürebilir. Biz delillere göre hareket etmek zorundayız." diye konuştu.

Aydınlar'ın "Dava sonucunu bekleyemeyiz" mesajını verip delilleri ön plana alacaklarına vurgu yapması Fenerbahçe camiasını endişelendirdi. Zira medyaya yansıyan telefon görüşmeleri, fotoğraflar ve henüz yayınlanmayan videolar delil olarak esas alınırsa, Sarı-Lacivertli kulüp için olumsuz bir sonuç çıkabileceği öngörülüyor. Bu arada Aydınlar, adliyeden ayrıldıktan sonra, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Aydınlar'ın, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ı ziyaret ederek, soruşturmayla ilgili bilgi aldığı bildirildi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından emniyetten ayrılışı sırasında yaptığı açıklamada Aydınlar, şunları söyledi: "Biliyorsunuz Türk futbolu zorlu bir süreçten geçiyor. Soruşturmayla ilgili olarak emniyet müdürüyle görüşerek bilgi alışverişinde bulunduk. Şu an söyleyeceklerim bu kadar. Tahkikat sonlandıktan sonra bir değerlendirme yapacağız. Kendi içimizde sürekli irtibat halindeyiz. Bir çalışma yürütüyoruz. Esas olan buradaki soruşturmanın sona ermesidir. Pazartesi günü de yönetim kurulu toplantımız var, orada konuyu tekrar değerlendireceğiz. Sonra kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız.''

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.