"Fütüvvet Ruhu ve Japon Sanatı" sergisi açıldı.

"Fütüvvet Ruhu ve Japon Sanatı" sergisi açıldı.

İSTANBUL (AA) - Japon manga sanatçısı ve akademisyen Dr. Naoki Kayyım Yamamoto'nun "Fütüvvet Ruhu ve Japon Sanatı" sergisi açıldı.Bahariye Mevlevihanesi'ndeki...

İSTANBUL (AA) - Japon manga sanatçısı ve akademisyen Dr. Naoki Kayyım Yamamoto'nun "Fütüvvet Ruhu ve Japon Sanatı" sergisi açıldı.

Bahariye Mevlevihanesi'ndeki sergide, Yamamoto'nun tasavvuf kültürünü manga sanatı üzerinden yorumladığı eserler yer alıyor.

Sergi açılışında konuşan Yamamoto, İslam kültürünün Anadolu'daki yolculuğunun Doğu sanatlarıyla benzerlikleri olduğunu söyledi.

Yamamoto, modern dünyada kurgusal karakterler üzerinden özün anlatıldığını ve sembollerin kitlelerin öğrenmesini sağlamayı kolaylaştırdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Manga ve anime, Japon gençlerin çok büyük ilgi gösterdiği bir alan. Özellikle Japonya'da yaşayan gayrimüslimlere İslam maneviyatını tanıtmak için böyle bir şeye ihtiyacım olduğunu düşündüm. Japonya'da belki önümüzdeki 50 senede Japon-İslam kültürü oluşturabilirim diye yola çıktım. Araştırmalarımı yaparken kültürlerin birbirlerinden çokça etkilendiğini gördüm."

İnsicam Dergisi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Bolayır ise böyle kültürel bir faaliyeti gerçekleştirmekten memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Kültürün en önemli dinamiklerinden birisi gelenektir. Kültürümüzün altyapısını oluşturan bir diğer önemli unsur ise dindir. Bizim de Japon toplumuyla din üzerinden kurduğumuz bu ilişkiyi çok kıymetli buluyorum. Naoki hocamıza teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.