G.Saray, F.Bahçe ve Trabzon'un 11'i

G.Saray, F.Bahçe ve Trabzon'un 11'i

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında G.Saray Estonya'nın Lavedia, F.Bahçe İsviçre'nin FC Sion, Trabzon ise Fransa'nın FC Toulouse takımı ile karşılaşacak. Muhtemel 11'ler:


GALATASARAY

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yarın İstanbul'da Estonya'nın Lavedia takımı ile karşılaşacak.

Sarı-kırmızılı takım, sahasında yapacağı ilk karşılaşmadan iyi bir sonuç alarak, 2. maça rahat çıkmayı hedefliyor.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı İsviçreli hakem Cyril Zimmermann yönetecek.

İki takım arasındaki rövanş karşılaşması, 27 Ağustos'ta Estonya'nın başkenti Talin'de oynanacak ve turu geçen takım gruplara kalacak.

GALATASARAY'DA LİDEROTH VE SERKAN ÇALIK EKSİK

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında, yarın sahasında Estonya'nın Levadia takımı ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde gerçekleştirilen ve ilk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda, futbolcular iki grup halinde çalıştı.

Florya Metin Oktay Tesisleri Jupp Derwall Antrenman Sahası'nda çalışan grup, ısınma hareketlerinden sonra taktik ağırlıklı bir çalışma yaparken, üst sahadaki grup ise A2 takımı oyuncularıyla birlikte maç yaptı.

Ameliyat geçiren Linderoth, salon ve sahada kondisyoner Fatih Yıldız yönetiminde takımdan ayrı çalıştı.

Sarı-kırmızılı takımda sakat olan Linderoth ve Serkan Çalık dışında eksik bulunmuyor.

RIJKAARD: LEVADIA'NIN KOLAY BİR TAKIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK, BU MANTIK BİZİ BÜYÜK BİR YANLIŞA SÜRÜKLER

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Estonya'nın Levadia takımı ile yarın yapacakları karşılaşmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Rijkaard, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, Levadia'nın çok organize bir takım olduğunu ifade ederek, ''Yarınki karşılaşma bizim için çok önemli. Çünkü rakibimiz sezonun ortasına gelmiş bir takım. O yüzden maçın önemi daha da büyüyor. Ligdeki durumlarına baktığımız zaman da namağlup devam eden bir takım. Aldığım bilgilere göre çok organize bir takıma karşı oynayacağız. Kondisyonu da yüksek bir takım. Kendi işimizi en iyi şekilde yaparsak bir sıkıntı doğacağını sanmıyorum'' diye konuştu.

Levadia karşısında yarın iyi bir mücadele ile güzel bir netice almak istediklerini anlatan Hollandalı teknik adam, şunları kaydetti:

''Elimizden gelenin en iyisini yapmamız lazım. Bu takımın kolay olduğunu düşünürsek, bu mantık bizi çok büyük bir yanlışa sürükler. Çünkü Tobol'u hatırlamamız lazım, onlar da bu takım gibi ligin ortasına gelmişlerdi. Kondisyon olarak iyi bir takımdı o yüzden onlarla yaptığımız maçları hatırlamamız lazım. Elimizden gelenin en iyisini yapıp, iyi bir sonuç almamız gerekiyor.''

-''ELANO'NUN 90 DAKİKAYI ÇIKARMASI ZOR''-

Frank Rijkaard, takımın yeni transferlerinden Elano Blumer'in yarınki karşılaşmanın tamamında görev yapabilecek durumda olmadığını ifade ederek, ''Yapacağımız son antrenmanda her şey iyi giderse takımın içinde olacaktır. Şu anki durumu itibariyle 90 dakikayı çıkarması zor olabilir. Ancak kadroda olması bizim için güzel bir haber. İlerleyen dakikalarda onu kullanabiliriz'' diye konuştu.

Takımın yıldız oyuncuları Elano, Arda ve Kewell'ın hangi pozisyonlarda görev alacağına dair bir soru üzerine Rijkaard, ''Bu saydığınız isimler birbirinden değerli, kaliteli futbolcular. Şu anda onlarla ilgili 'Orta sahada oynayacak, sol açık oynayacak' gibi pozisyon değerlendirmesi yapmak yanlış olur. Çünkü bu tip değerlendirmeler maç içindeki ve maçtan hemen önceki olaylar. Bazı gereksinimlere bağlı olaylar. O yüzden pozisyon değerlendirmesi yapmak şimdilik yanlış olur'' değerlendirmesini yaptı.

Rijkaard, omzunda ağrı olan Arda ile sakatlığı düzelen Mehmet Topal'ın yapacakları son antrenmanda takımla birlikte çalışacaklarını, bu futbolcularla ilgili kararını çalışmadan sonra vereceğini dile getirdi.

-''TAKIMIN PERFORMANSINDAN MUTLUYUM''-

Hollandalı teknik adam, bir basın mensubunun ''Galatasaray istediğiniz düzeye geldi mi'' şeklindeki sorusunu, şöyle cevaplandırdı:

''Şu ana kadar değerlendirmemi yaparsam takımın performansından çok mutluyum. Baktığımız zaman da bugüne kadar çok iyi sonuçlar aldık. Benim verdiklerimi çok rahat alan bir takım. Bu kapasiteye sahip bir takım. Ama tabi bunları yapmış olmamız duracağımız anlamına gelmez, daha fazla çalışmamız gerektiğini biliyorum ve bunu da yapacağımızdan eminim.''

Bu arada, Frank Rijkaard toplantıda basın mensuplarının transfer çalışmalarıyla ilgili sorularını cevaplandırmadı.

FENERBAHÇE

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında İsviçre'nin FC Sion takımıyla yarın karşılaşacak Fenerbahçe, İstanbul'a iyi bir sonuçla dönmek istiyor.

Sarı-lacivertliler, deplasmandaki ilk maçtan, 27 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da yapılacak rövanş maçı için avantajlı bir skor almayı hedefliyor.

Turkcell Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapan ve ilk iki hafta aldığı 2 galibiyetle lider durumda olan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda FC Sion'u geçip, Avrupa'da yoluna devam etmek istiyor.

Fenerbahçe'de, Sivasspor maçında sakatlanan kaptan Alex, yarınki maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Mehmet Topuz ile cezalı olan Bilica da FC Sion ile Cenevre'de yapılacak maçta yer alamayacak.

Bu arada, sakatlığı bulunan Deivid de dün akşam İstanbul'da yapılan antrenmana katılmamıştı.

-LUGANO'NUN OYNAMASI BEKLENİYOR-

Fenerbahçe'nin yeniden anlaştığı ve dün sağlık kontrolünden geçen Uruguaylı Diego Lugano'nun yarınki maçta forma giymesi bekleniyor.

Teknik direktör Christoph Daum'un dünkü antrenmanda as takımda denediği Uruguaylı futbolcuya, cezalı olan Bilica'nın yerine ilk 11'de görev vereceği öğrenildi.

Kaptan Alex'in yerine ise sakatlığı geçen Semih'in yarın ilk 11'de oynaması bekleniyor.

MUHTEMEL 11

Fenerbahçe'nin yarınki maçtaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Gökhan, Önder (Deniz), Lugano, Roberto Carlos, Kazım, Cristian, Emre, Dos Santos, Semih, Güiza

Cenevre Stadı'nda TSİ 21.30'da başlayacak FC Sion-Fenerbahçe maçını İsveçli hakem Daniel Stalhammar yönetecek.

FENERBAHÇE, İSVİÇRE'NİN FC SİON TAKIMIYLA YAPACAĞI PLAY-OFF TURU İLK MAÇI İÇİN CENEVRE'YE GİTTİ

Fenerbahçe, İsviçre'nin FC Sion takımıyla yarın yapacağı UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçı için Cenevre'ye gitti.

Sarı-lacivertli kafile, Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı'ndan kalkan uçakla Cenevre'ye hareket etti.

Fenerbahçe'nin Cenevre'ye götürülen 20 kişilik takım kadrosuna, sözleşmesi uzatılan Lugano da dahil edilirken, kırmızı kart cezalısı Bilica, sakatlıkları bulunan Alex, Mehmet Topuz ve Özer alınmadı.

Kafilede yer alan oyuncular şunlar:

Volkan Demirel, Volkan Babacan, Fehmi Mert Günok, Lugano, Önder, Bekir, Roberto Carlos, Vederson, Gökhan, Cristian, Emre, Selçuk, Deniz, Ali, Dos Santos, Deivid, Kazım, Uğur, Güiza, Semih.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, bugün yerel saatle 19.00'da maçla ilgili basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-lacivertli takım, yerel saatle 19.30'da maçın oynanacağı Cenevre Stadı'nda son çalışmasını yapacak.

Fenerbahçe kafilesi, 21 Ağustos Cuma günü İstanbul'a dönecek.


TRABZONSPOR

Kulüp futbol şube sorumlusu İhsan Alioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzonspor'un Diyarbakırspor maçında bir yol kazası yaptığını belirterek, ''Trabzonspor, Toulouse FC maçıyla kaldığı yerden devam edecektir'' dedi.

Futbolda gelişmiş, dünya şampiyonu olmuş bir ülkenin futbol takımı ile karşılaşacaklarını ifade eden Alioğlu, ''Rakibi peşinen küçümsemek hata olur. Maçı çok ciddiye alıyoruz. Hiçbir zaman da öz güvensiz değiliz. Turu geçebilmek için bütün gücümüzü kullanacağız. İlk maçta sahamızda istediğimiz sonucu alarak avantaj sağlamak istiyoruz'' diye konuştu.

-YATTARA, ZAFER VE GABRİÇ YOK-

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Yattara ve Zafer ile eski takımı Hajduk Split forması altında UEFA Avrupa Ligi maçına çıkan Drago Gabriç, Toulouse FC maçında takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Ligin ilk 2 haftasında sakatlığı ve hastalığı nedeniyle forma giyemeyen, ancak Toulouse FC maçında tıbbi açıdan oynamasında herhangi bir engeli bulunmadığı açıklanan Gökhan Ünal'ın ise teknik direktör Hugo Broos tarafından oyunun ilerleyen bölümlerinde görev alması bekleniyor.

MUHTEMEL 11

Bu akşam tesislerinde basına ve taraftara kapalı olarak Toulouse FC maçı öncesi son antrenmanını gerçekleştirecek bordo-mavililerin, yarın şu 11 ile sahaya çıkması bekleniyor:

Sylva, Serkan, Egemen, Song, Cale, Tjikuzu, Selçuk (Ceyhun), Colman, Engin, Alanzinho ve Umut Bulut.

-ÇEK HAKEMLER GÖREV YAPACAK-

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 19.45'de başlayacak maçı, Çek Cumhuriyeti'nden Pavel Kralovec yönetecek.

Kralovec'in yardımcılıklarını ise Miroslav Zlamal ile Martin Wilczek yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Tomas Kocourek.

-SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR-

Bu arada Meteoroloji Müdürlüğün'den alınan bilgiye göre, karşılaşma günü Trabzon'da sağanak yağış bekleniyor.

Havanın gök gürültülü sağanak yağışlı ve günün en yüksek sıcaklığının ise 26 derece olmasının beklendiği kaydediliyor.

Etiketler :