Kadınların en rahat yaşayabilecekleri yer

Kadınların en rahat yaşayabilecekleri yer

G20 ülkeleri arasında yapılan bir araştırmada, kadınların en rahat yaşabileceği ülkenin Kanada olduğu ortaya çıktı. Türkiye bu sıralamada 12’inci oldu.

G20 ülkeleriarasında yapılan bir araştırmada, kadınların en rahat yaşabileceği ülkenin Kanada olduğu ortaya çıktı. Türkiye bu sıralamada 12’inci oldu.

G20 ülkeleri arasında kadınlara en iyi fırsatlar sağlayan ülkenin Kanada olduğunu gösteren sıralamada son sırasında ise Hindistan var. Aralarında sağlık görevlileri, politikacılar, gazeteciler ve akademisyenlerin de bulunduğu 63 farkı ülkenin 370 cinsiyet uzmanının oylarıyla yapılan sıralamada, ülkeler; cinsiyet eşitliği, kadınlara yönelik şiddet ve istismarı engelleme politikaları ve sağladıkları sağlık hizmetleri açısından değerlendirildi.

Almanya, İngiltere, Avustralya ve Fransa’nın ilk 5 ülke arasına girdiği sıralamada 12’inci olan Türkiye’yi sırasıyla Rusya, Çin, Meksika, Güney Afrika, Endonezya, Suudi Arabistan ve Hindistan takip etti. Suudi Arabistan ile Hindistan’ın birbirlerine bu kadar yakın olması, ülkelerin ekonomik gücünün, kadınlara sağladığı fırsatlar ve haklar konusunda çok da belirleyici olmadığı sonucunu gösterdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.